Hlavní obsah

Jediná stránka komiksu se Spider-Manem se prodala za 72 milionů korun

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jediná strana z komiksového sešitu o Spider-Manovi z roku 1984 se na aukci v USA prodala za 3,4 milionu dolarů (72 milionů korun), tedy za desetinásobek vyvolávací ceny. Originál kresby Mikea Zecka přitáhl kupce faktem, že jde o první zobrazení pavoučího muže v nyní ikonickém černém obleku. Informoval o tom server BBC.

Foto: Profimedia.cz

Stránka se prodala v přepočtu za desítky milionů korun.

Článek

Aukční síň Heritage Auctions dražila vzácné exempláře komiksů ve čtvrtek. Nejdražší položkou se stala právě strana 25 z osmého sešitu komiksové řady Secret Wars nakladatelství Marvel. Strana 24 z téhož sešitu se prodala za 288 tisíc dolarů.

„Udělalo nám to obrovskou radost zejména kvůli našemu klientovi, který toto dílo koupil koncem 80. let a od té doby stránky střežil,“ uvedl Joe Mannarino z aukční síně.

Syn Supermana je bisexuál, odtajnilo nakladatelství

Kultura

„Dnešní výsledky potvrzují to, co říkáme už dlouho: komiksy mohou být stejně oblíbené a cenné, jako jsou díla na plátně,“ dodal.

V aukci se za vysokou částku prodal také jeden z mála dostupných exemplářů komiksového sešitu Action Comics z roku 1938. Kupec za něj zaplatil 3,2 milionu dolarů (68 milionů korun).

Může se vám hodit na Seznamu:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám