Hlavní obsah

Japonci vyrobili fidget spinner, který se dokáže točit 13 minut

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud vás zatím ani okrajově nezasáhlo šílenství s názvem fidget spinners, tak buď nemáte děti, anebo nejspíš žijete na opravdu hodně odlehlé samotě. Hračka, kterou žije celý západní svět, totiž láme prodeje mnoha jiných legendárních hraček a výrobci se předhánějí, kdo přijde s tou nejlepší. Nyní se o slovo hodně nahlas přihlásili Japonci.

Foto: Profimedia.cz

Točí se a točí...

Článek

Bylo jen otázkou času, kdy se kolem točícího šílenství rozjedou soutěže o nejrůznější světová prvenství. Nebyli by to Rusové, aby nepřišli s nejrůznějšími zlatými a obecně nejdražšími fidget spinnery na světě. A nebyli by to Japonci, aby se jako právě nyní nepokusili vyvinout co nejfunkčnější model.

Tzv. Saturn Spinner je navržený tak, aby se točil déle než jakýkoliv jiný fidget spinner na trhu. Sama společnost jej nazývá rolls-roycem mezi fidget spinnery. Hračka vybavená hliníkovým kuličkovým ložiskem a mosazným rámem se podle všeho dokáže točit až 13 minut a 35 sekund.

Foto: Profimedia.cz

Takto vypadá zřejmě technicky nejdokonalejší fidget spinner současnosti.

„Jsme si jisti, že náš fidget spinner je co do délky točení nejlepší na trhu,” uvedl ředitel NSK Micro Precision Tošizaku Iši.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám