Hlavní obsah

Jachta dlouhá 229 metrů má být plavidlem nejen pro boháče

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S unikátním konceptem přišel korejský designér Chulhun Park společně s designéry výrobce luxusních jachet Palmer Johnson. Jejich nově představený koncept se jmenuje Valkyrie a má překonat vše, co zatím bylo v oblasti luxusních plavidel k vidění.

Foto: Chulhun Park/Solent News, Profimedia.cz

Projekt Valkyrie aspiruje na postavení nejdelší super jachty na světě.

Článek

Designéři luxusních super jachet se předhání v extravagantních návrzích, které by přilákaly potenciální výrobce. Projekt Valkyrie je ovšem skutečně výjimečný. Navržená jachta měří 229 metrů a o 49 metrů překonává doposud nejdelší postavenou jachtu – plavidlo prezidenta Spojených arabských emirátů Azzam má na délku 180 metrů.

Foto: Chulhun Park/Solent News, Profimedia.cz

Koncept jachty Valkyrie, která se má stát velkolepým luxusním zábavním centrem.

S nápadem na vytvoření obrovské jachty přišel Park v rámci své absolventské práce na Royal College of Art v Londýně. Valkyrie je založená na trupu, který používá monacká firma Palmer Johnson Yachts, která v projektu korejského designéra podporovala.

Velkolepá loď pojme na 52 hostů v 26 kajutách, na lodi je rovněž dostatek prostoru pro 92 členů posádky. Park ale počítá s tím, že jednorázově se na palubu jachty dostane podstatně více lidí.

Foto: Chulhun Park/Solent News, Profimedia.cz

Trup jachty vychází z trupu typu trimaran společnosti Palmer Johnson.

„Většina lidí považuje super jachty za majetek určený miliardářům, kteří tak chtějí dávat na odiv své bohatství. Nicméně, co kdybychom vytvořili kus plovoucí architektury, kterou by mohl používat každý,“ vysvětlil Park své záměry.

Valkyrie má sloužit jako velké zábavní plovoucí centrum, v návrhu park počítá se zřízením kasina, divadla, nákupního centra, restaurací a uměleckých galerií. Do jisté míry tak v malém kopíruje vybavení obřích výletních lodí, jen v luxusnějším a menším provedení.

Foto: Chulhun Park/Solent News, Profimedia.cz

Loď má být schopna dosáhnout rychlosti až 25 uzlů (46 kilometrů za hodinu).

I když se zatím jedná pouze o koncept, Park je přesvědčen, že jeho návrh bude nakonec realizován. Výrobní cena tohoto kolosu mezi jachtami se pohybuje okolo 800 milionů dolarů (zhruba 18 miliard korun), designér ale tvrdí, že už teď má na stole několik zajímavých nabídek.

Reklama

Výběr článků

Načítám