Hlavní obsah

Designéři navrhli unikátní jachtu. Vyjde na téměř tři miliardy

Novinky, tcs

Futuristické tvary, vlastní bazén a schodiště, které nabízí majestátní vstup na palubu a po vyplutí se elegantně zasune. Koncept designerské společnosti Technicon zaujme i ty, kteří jachtám nevěnují žádnou pozornost. Plavidlo se jmenuje The Carat 187 a náklady na jeho stavbu jsou odhadovány na 130 milionů dolarů (2,94 miliardy korun).

Foto: Technicon Design France 5x

Velkoryse řešená záď během kotvení

Článek

Není ani nejdražší a ani nejdelší, svými ladnými tvary však dokáže rozhodně zaujmout na první pohled.

„Cílem našeho projektu bylo vytvořit něco unikátního, rozdílného od designu současných jachet. Chtěli jsme něco netypického a ultraluxusního,“ vysvětlil designér Paul Martinez, který se podílel na designu exteriérů této superjachty.

Foto: Technicon Design France

Concept superjachty The Carat 187 vznikl ve studiích společnosti Technicon.

Číslovku za jménem dostala jachta podle své délky, měří totiž 187 stop (zhruba 57 metrů). Tvar jachty nenechá nikoho na pochybách, že tady se jedná o nesmírně luxusní plavidlo.

Foto: Technicon Design France

Schodiště, kterým se dá vstoupit na palubu, se při plavbě zasune.

Záď je členitější a okázalejší, příď nabízí jednoduchou eleganci. Návrháři záměrně rozdělili loď na její „extrovertní“ a „introvertní“ část.

Foto: Technicon Design France

Návrh horní paluby

„Jako filmová hvězda, která má více rezervovanější soukromý život,“ popsal designový ředitel Techniconu Gareth Davies odlišné části lodě, které ale dohromady působí velice harmonicky.

Foto: Technicon Design France

Příď jachty může fungovat i jako bazén.

Navrhnutá kráska se na opravdové moře zřejmě nikdy nepodívá. V současnosti se tým kolem Daviese soustředí na vylepšování designu interiérů. Už ale pomýšlí na budoucnost a spolupráci s výrobci luxusních superjachet. Podobné futuristické elegány budeme moci pozorovat u břehů luxusních letovisk.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám