Hlavní obsah

Skleněný palác na moři stojí přes 220 milionů

Novinky, tcs

Chcete-li se po mořích plavit se stylem a máte-li u sebe přebytečných 220 milionů, pak letošní přírůstek do flotily lodí italského výrobce jachet Arcadia je určen pro vás. Jachta A105 vám nabídne neuvěřitelné výhledy na moře z pohodlí a luxusu přepychové vily.

BEZ KOMENTÁŘE: Luxusní jachta A105 je jako skleněný palác na vlnáchVideo: Arcadia Yachts

 
Článek

Hlavním znakem jachty je její vzdušnost. Skleněná okna na horní palubě sahají od podlahy až ke stropu, protože sebekvalitnější obložení se nevyrovná pohledu na širé moře.

Foto: Arcadia Yachts

Na horní palubě je nejdůležitější výhled.

Přes třicet metrů dlouhá loď nabízí tři kajuty pro pět členů posádky a čtyři kajuty pro osm hostů. Tady už se mramorového obložení dočkáte. Interiéry nabízí veškerý myslitelný luxus, který se na do poměrně malých prostor dokázal pohodlně vejít.

Foto: Arcadia Yachts

Hlavní kajuta disponuje prostornou manželskou postelí.

Plavidlo pohání dva motory V8, každý o výkonu 1000 koňských sil. Jachta díky nim může vyvinout maximální rychlost 17 uzlů (31 kilometrů v hodině), optimální cestovní rychlost je však mezi 12 až 14 uzly.

Jachta je rovněž vybavena solárními panely o celkové rozloze padesáti metrů čtverečních, které mají razantně ztišit chod stroje. Zároveň zvládnou napájet bezpočet elektrických zařízení, když jsou zrovna hlavní baterie generátorů dobíjeny.

Na závěr nutno dodat, že cena 7,38 milionů liber (zhruba 220 milionů korun) je udávaná jako cena za loď v základním vybavení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám