Hlavní obsah

I obyčejné tenisky mohou změnit život

Novinky, nčs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Malá pomoc někdy může otočit něčí život naruby. Své o tom ví Joe Arroyo z New Yorku. Třicetiletému muži, jenž žije na ulici v americké metropoli, se díky novým teniskám otevřela možnost začít nový život.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Vše začalo v polovině srpna. Arroyo seděl na zemi s cedulí, kde žádal o drobnou pomoc a jídlo. Kromě hladu a nouze měl muž bez domova také roztrhané boty, čehož si všiml náhodný běžec, jenž byl zrovna na ranní rozcvičce. Neváhal, zoufalému muži věnoval svoje běžecké boty, a pokračoval bez nich.

Situaci se povedlo natočit kolemjdoucí ženě, která následně video umístila na sociální sítě. Podle Arroyoa se s neznámým běžcem neznali. „Řekl mi, že on má v životě štěstí a Bůh mu žehnal celý jeho život, takže teď on požehná mně. Sundal si boty a dal mi je. Byl jsem šokovaný a chtěl jsem ho obejmout, ale bylo by asi divné, kdyby vás začal objímat bezdomovec,” říká Arroyo.

V pozdějším rozhovoru říká bezdomovec už s novými botami, že na ulici žije už roky. „Hledal jsem práci a novou příležitost, ale bylo to složité,” vysvětluje. Když se však rozhovor objevil v televizi, příležitost přišla okamžitě.

Práce v bistru

Příběhu si totiž všiml jistý Andrew Zurica, jenž vlastní tři bistra, a rozhodl se také pomoct. Sám si uvědomuje vážnost situace, kdy je těžké dostat se zpět do běžného života. V devadesátých letech se zapletl do obchodu s drogami a odseděl si čtyři roky ve vězení.

„Otevřel jsem tři bistra, byl bych moc rád, kdybyste se k nám připojil,” řekl Zurica muži bez domova ve čtvrtečním rozhovoru.

„Přirovnal bych to k situaci, kdy jsem byl v hluboké díře. Nechtěl jsem však po nikom, aby mě z ní vytahoval, jen jsem doufal, že mi někdy někdo hodí pomocné lano. A to se právě stalo. Jsem neskutečně vděčný,” dodal muž, kterého tak v blízké budoucnosti zřejmě čeká opravdu mnoho změn.

Reklama

Výběr článků

Načítám