Hlavní obsah

Do jednoho z největších měst světa přichází lockdown. Alkohol jde na dračku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Indii se v současné době potýkají s další vlnou pandemie koronaviru. Úřady v Dillí se tak rozhodly vyhlásit šestidenní lockdown, který má zbrzdit šíření koronaviru a ulevit tlaku na infrastrukturu. Jako vedlejší důsledek se však vytvořily dlouhé fronty před obchody s alkoholem.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Dillí vyhlásili šestidenní lockdown, před obchody s alkoholem se utvořily frontyVideo: Reuters

 
Článek

V indické metropoli k podobné situaci během pandemie koronaviru nedošlo poprvé. Už vloni v květnu se tvořily před obchody s alkoholem dlouhé fronty, které musela rozhánět policie. Tehdy se však jednalo o situaci, kdy obchody po 40 dnech otevíraly.

Tentokrát na Indy čeká přísný lockdown a mnoho lidí se rozhodlo, že je potřeba nakoupit domů zásoby alkoholu, populární je zejména pivo a víno. A to i přes to, že Dillí vyhlásilo v loňském roce 70procentní daň na alkohol, což mělo snížit poptávku po něm.

Dillí uvalilo 70procentní daň na alkohol, aby odradilo davy lidí v obchodech

Koktejl

Stejně jako v loňském roce před obchody hlídkují policisté a neposlušné zákazníky, kteří nedodržují bezpečné rozestupy, se snaží napomínat. Podle záběrů, které zveřejnila agentura Reuters, je však poměrně zřejmé, že o dodržování rozestupů ve většině případů ani tak nemůže být řeč.

Indie čelí v těchto dnech kritické situaci. Za den přibývá přes čtvrt milionu nových případů nákazy koronavirem a v zemi za celou dobu pandemie zemřelo přes 180 tisíc nakažených. V hlavním městě není dost nemocničních lůžek, jsou vyčerpány nemocniční zásoby kyslíku i léku Remdesivir používaného k léčbě pacientů s covidem-19.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám