Hlavní obsah

Kadeřník se pokouší děti odstřihnout od elektroniky

Novinky, nčs

Časy se mění a v dětských rukách místo dobrodružných knížek mnohdy končí elektronika. Mobilní telefony, tablety či počítače konkurují tradičním knihám, což se mnohým dospělým nelíbí. Mezi ně patří i kadeřník z amerického Tennessee, jenž se rozhodl motivovat děti k četbě po svém.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Jermaine Scott je kadeřníkem ve městě Madison a není spokojen s klienty, zejména těmi dětskými, kteří v jeho křesle drží v rukách elektroniku. Rozhodl se tak motivovat děti a jejich rodiče speciální slevou.

Pokud v průběhu stříhání vymění dítě elektroniku za běžnou dětskou knihu, bude si kadeřník účtovat místo běžných 15 dolarů o pět méně. Akce je nabízena každý čtvrtek a odezvy se Scott dočkal prakticky okamžitě; rodiče dětí si zájmu svých potomků o literaturu váží.

„Dřív jsem četl jen kratší knihy, teď si troufám už na delší příběhy, na druhém stupni základní školy jsem četl Harryho Pottera, to mě moc bavilo,” říká malý klient John s knihou v ruce.

Scott obstarává dětské knihy sám. Většinu vypůjčí v městské knihovně, lidé mu však mohou knihu poskytnout i sami. Za každou pomoc je kadeřník rád. „Myslím si, že četba je pro rozvoj dětí velmi důležitá, ať už chtějí v životě dělat cokoliv,” je přesvědčený.

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám