Hlavní obsah

Soutěž jedlíků ovládly známé tváře, rekord však odolal

Novinky, ČTK, nčs

Tradiční zápolení jedlíků se konalo na Den nezávislosti v americkém New Yorku. Pojídači hotdogů se pravidelně scházejí již od roku 1972 a v posledních letech nemají suverénní vítězové až na drobné výjimky konkurenci.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Tradiční soutěž jedlíků ovládly známé tvářeVideo: Reuters

 
Článek

Pravidla jsou velmi jednoduchá. Za deset minut do sebe natlačit co nejvíc hotdogů. V mužské kategorii opět nenašel přemožitele známý jedlík Joey Chestnut, jenž s výkonem 71 pozřených hotdogů obhájil loňské prvenství.

Chestnut si před soutěží dělal zálusk na překonání vlastního rekordu z loňského roku, kdy spořádal 74 párků. „Myslím, že rekord klidně mohu překonat, ale musím se soustředit i na celkovou výhru,” prohlašoval jedlík den před událostí. Rekord sice odolal, přesto nikdo nedokázal sníst víc párků než pětatřicetiletý Američan.

Nenasytný Chestnut, který je znám pod přezdívkou Jaws (Čelisti), newyorské soutěži jedlíků Nathan's Famous kraluje dlouhodobě. Šňůru vítězství, která trvá od roku 2007, narušil pouze v roce 2015 Matt Stonie, jenž tehdy spořádal o dva hotdogy víc.

Ženám vládla stálice

Ani v ženské kategorii nedošlo na žádné překvapení. Vítězkou se stala Američanka Miki Sudoová, která za stejný čas snědla 31 hotdogů. I Sudoová je stálicí na prvním místě, kterému dominuje od roku 2014, kdy sesadila konkurentku Sonyu Thomasovou, přezdívanou Černá vdova. Držitelkou ženského rekordu je právě Thomasová, která se chlubí 45 hotdogy snědenými za deset minut.

Vítězové obou kategorií si kromě přecpaných žaludků odnesli finanční prémii ve výši 10 tisíc dolarů (asi 226 tisíc korun).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám