Hlavní obsah

Další ročník kultovního kalendáře je na světě

Novinky, vps

Ve středu se v Miláně veřejnosti odhalilo další číslo světoznámého kalendáře Pirelli, který vychází již od roku 1964. Letos se ho ujal původem skotský fotograf Albert Watson.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Kalendář Pirelli na příští rok odhaluje ženské ambiceVideo: AP

 
Článek

Těžko byste našli kalendář, jehož vydání poutá takovou pozornost. Ano, víme, erotický kapří kalendář má mnoho skalních příznivců, kteří přibývají s každým novým ročníkem, ale pokud to budeme brát seriózně, tak kalendář Pirelli nemá konkurenci.

Fotograf Watson se při tvorbě kalendáře inspiroval kinematografií 30. a 40. let minulého století, i proto fotil na formát 16:9, aby snímky vypadaly spíše jako vystřižené z filmu. Také vypustil tradiční 12měsíční cyklus. Místo jednoho snímku pro každý měsíc jich nafotil celkem 40.

V hlavních rolích jsou modelka Gigi Hadidová, baletka Misty Copelandová, herečka Julia Garnerová a modelka a herečka Laetitia Castaová. Kalendář vypráví jejich příběh a představuje je jako silné ženy, které jdou za svými cíli, sny a ambicemi.

„Nechtěl jsem vzít pár supermodelek na pláž a nechat je, aby se svlékly,“ řekl Watson na tiskové konferenci k představení kalendáře a potvrdil tak trend úbytku nahoty v kalendáři. V jeho ročníku sice snímky zobrazující nahotu jsou, je jich ale menšina.

Watson je znám především jako módní fotograf, před jeho objektivem často stojí i celebrity. Zároveň ale režíroval stovky televizních reklam.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám