Hlavní obsah

V Londýně mají automat na whisky

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Před jedním londýnským hotelem stojí od začátku listopadu poněkud zvláštní automat na pití. Ke koupi totiž nenabízí vodu nebo nějakou limonádu, ale kvalitní single malt whisky.

Foto: Profimedia.cz

Whisky v netradičním automatu na pití v Londýně

Článek

Automat je k nalezení u vchodu do hotelu Napoleon. Whisky si ale nemůže koupit každý, kdo jde kolem. Nejprve je potřeba zajít do hotelu a v tamním baru, kde zároveň dojde k ověření věku, si zakoupit do automatu žeton.

Po vhození jednoho žetonu, který stojí 7,95 libry, tedy asi 240 korun, vydá automat balení whisky o objemu 5 centilitrů. Na výběr je více než desítka jednosladových whisky.

Foto: Profimedia.cz

Automat funguje na žetony, které se dají koupit jen v hotelovém baru.

Foto: Profimedia.cz

Automat stojí před hotelem.

Jednotlivé značky zlatavého destilátu vybrala společnost Whisky-Me, která také stojí za instalací automatu. Whisky-Me nabízí předplatné, kdy abonentům každý měsíc posílá jeden vzorek whisky, s nápadem na automat přišla v rámci oslav svého prvního výročí.

Vzhledem k tomu, v jakém balení je whisky v automatu prodávána, se zřejmě nejedná o nic pro pravověrné milovníky tohoto alkoholu. Zakladatelé Whisky-Me to ale zřejmě moc neřeší, protože podle svého prohlášení jsou „na misi změnit tradičně seriózní image whisky zábavným a moderním přístupem a přesvědčením, že dobrou whisky by si měl užít každý, i když není znalcem“.

Automat bude u hotelu stát do konce prosince.

Může se vám hodit na službě Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám