Hlavní obsah

Luxusní resort na Maledivách nabízí snovou práci, do svých řad hledá knihkupce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dělat knihkupce na Maledivách zní jako z říše snů, právě takovou pozici však nabízí majitel jednoho z tamních luxusních resortů Philip Blackwell. Úspěšný kandidát bude na ostrově Kunfunadhoo, nacházejícím se na atolu Baa, provozovat malé knihkupectví pro movité hosty, psát blog o jejich cestovatelských zážitcích a pořádat kurzy tvůrčího psaní, píše server CNN.

Foto: Profimedia.cz

Ostrov Kunfunadhoo na maledivském atolu Baa

Článek

Knihkupectví bude součástí resortu Soneva Fushi, kde vyjde pronájem luxusní vily až na 26 tisíc dolarů (přes půl miliónu korun) za jedinou noc.

Úspěšný kandidát se bude muset na tento ráj na zemi odstěhovat. Podmínkou zaměstnavatele je zůstat zde minimálně tři měsíce.

„Hledáme někoho, kdo je tvůrčí, inspirativní a dokáže s lidmi sdílet radost z četby, což je věc, kterou lidé na dovolené rádi dělají,“ svěřil se Blackwell The Guardianu.

Knihkupectví, jehož dodavatelem bude nakladatelství Phaidon, bude z velké části tvořeno knihami zaměřenými na umění, design, styl, vaření a v neposlední řadě také svazky o zdejším prostředí.

„Odměna nestojí za řeč, benefity jsou ale jedinečné. Pro mnohé je to snová práce. Kdyby mi bylo znovu 25 let, šel bych do toho,“ netají Blackwell.

Knihkupectví bude otevřeno 1. října.

Reklama

Výběr článků

Načítám