Hlavní obsah

Zase dražší. Limitovaná edice kultovních hodinek vyjde na 200 tisíc

Novinky, Vojtěch Pospíšil

I letos představil japonský gigant Casio limitovanou edici hodinek z řady G-Shock, která se cenovkou výrazně vymyká běžné produkci. A i tentokrát odkazuje na tradiční japonskou řemeslnou techniku.

G-Shock MRG-G2000HA-1AVideo: Casio

 
Článek

Model s označením MRG-G2000HA-1A byl k vidění už na březnovém veletrhu hodinek Baselworld, tam ale nebylo tolik prostoru a času blíže ho prozkoumat. Tento týden jeden kus dorazil do Česka, takže jsme se na něj mohli v klidu podívat.

Casio uvedlo první takovouto edici v roce 2016, kdy slavilo 20. výročí vlajkové kolekce MR-G. Tehdy byla část hodinek upravena japonskou technikou tsuiki, pomocí které se na kovu údery kladívka vytváří vzorování. [celá zpráva]

Foto: Vojtěch Pospíšil, Novinky

Casio G-Shock MRG-G2000HA-1A.

Letošní novinka prezentuje techniku tetsu-tsuba známou z japonských mečů. Jedná se o záštitu mezi jílcem a čepelí v podobě kovových destiček často vybavených různými obrazci. Na hodinkách je k vidění na lunetě a vnitřních článcích náramku. Jedná se o ruční práci, kterou má na svědomí Asano Biho, jenž je v rodině zástupcem už třetí generace věnující se této technice opracování kovu. Každý kus je tak vlastně originálem, protože podruhé nelze dosáhnout identického výsledku.

Hodinky jsou z titanu, takže i přes masivní rozměry (průměr pouzdra je 54,7 milimetru) jsou velmi lehké a díky dobré ergonomii sedí pohodlně na ruce. Uvnitř pak nabízejí to nejlepší, co řady G-Shock dnes umí – například solární napájení, tři způsoby synchronizace času nebo vodotěsnost 200 metrů.

Foto: Vojtěch Pospíšil, Novinky

Technika tsetsu-tsuba je použita na lunetě a vnitřních článcích náramku.

Cena se nakonec vyšplhala na 199 900 korun, přičemž se jedná o limitovanou edici 350 kusů pro celý svět. Pro srovnání, dvěma lety stál první model z této řady 168 tisíc korun. Za zdražením může samozřejmě stát větší náročnost výroby, nicméně i kdyby Casio zdražovalo bez tohoto důvodu, tak si to očividně může dovolit. I takto drahé G-Shocky totiž obvykle rychle zmizí z prodejních pultů.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám