Hlavní obsah

Čekáte dítě? Ruská firma vám ještě před jeho narozením vytvoří přesnou kopii plodu ve zlatě

Ruská společnost Embryo 3D nabízí nedočkavým rodičům prostřednictvím 3D tiskárny zhotovení přesné kopie plodu. Klasickou sádrovou verzi je navíc možné nechat pokrýt drahými kovy, jako jsou zlato či stříbro. Ačkoli se to může zdát trochu bizarní, technologie má velký potenciál. Primárním cílem společnosti je totiž snadnější odhalení případných vývojových vad u dítěte.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

Pokrok nelze zastavit. Dříve matky do poslední chvíle ani netušily, zda se jim narodí chlapeček, či holčička. Nyní si budou díky nové technologii moci své dítě, přesněji tedy dokonalou kopii plodu, pochovat ještě před porodem.

Takovou možnost nabízí společnost Embryo 3D, která využívá ultrazvukové snímky, pomocí nichž následně na 3D tiskárně vytiskne plod s jeho přesnými rozměry i rysy v obličeji.

Ačkoliv byla tato technologie původně vyvinuta za účelem snadnějšího odhalení případných vývojových vad, společnost následně zjistila, že je o zhotovení takových výrobků zájem i mezi rodiči, kteří si chtějí přesnou kopii plodu jednoduše nechat na památku.

Svých původních cílů se společnost údajně hodlá držet, poptávka mezi rodiči je však natolik vysoká, že se jí musela podřídit. Momentálně tak dokonce kromě klasické sádrové verze nabízí i pozlacené nebo postříbřené kopie plodu.

Reklama

Výběr článků

Načítám