Hlavní obsah

Osobní vznášedlo bude v prodeji už na konci roku

Novinky, Barbora Sirová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Elektricky poháněné letadélko nedávno představila kalifornská společnost Kitty Hawk. Stejnojmenný létající stroj vypadá trochu jako dron z Hvězdných válek. Na rozdíl od něj ale Kitty Hawk vzlétne jen do několika metrů výšky.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Elektrické vznášedlo je určeno k letům nad vodními hladinamiVideo: Reuters

 
Článek

Letadélko Kitty Hawk je speciálně navrženo pro let nad vodní hladinou. S plně elektricky poháněným strojem se nad ní můžete vznášet ve výši až čtyř a půl metru.

S vyvinutím stroje se stal sen společnosti o osobním létání skutečností. Vytvořit podobný přepravní prostředek bylo její dlouhodobou misí.

Osobní vznášedlo bude k prodeji od konce roku 2017. Velkou výhodou je, že k jeho řízení nepotřebujete žádnou licenci. A navíc se s ním prý naučíte machrovat už za pár minut.

Minulý týden přišla se svým létajícím autem slovenská firma AeroMobil. Ta by letos měla přijímat závazné objednávky a dodávky zákazníkům by se měly rozběhnout v roce 2020. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám