Hlavní obsah

V Praze se servírují špičkové pokrmy v oblacích

Novinky, Aneta Lednová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Až do neděle máte možnost ochutnat pokrmy světových šéfkuchařů, které vám budou servírovány ve výšce padesáti metrů. V Riegrových sadech na Vinohradech totiž naleznete atrakci s názvem Večeře v oblacích. Ač si jejím prostřednictvím můžete ve výšce užít případně i jen drink nebo oběd.

V Praze se servírují špičkové pokrmy v oblacích Video: ale, Novinky

 
Článek

Akce je výjimečná především proto, že se zde propojuje hned několik jedinečných zážitků. Adrenalin se vám do žil vlije už jen z toho důvodu, že vás plošina vyveze do výšky padesáti metrů. Romantiku, kterou podpoří výhled na pražské historické centrum, doplní zeleň pod vámi.

Foto: ale, Novinky

Šéfkuchaři - Josué Vergara (vzadu v bílém) a Giulio Terrinoni (vepředu)

Plošina, která vás vyveze do výšky padesáti metrů je uzpůsobená pro 22 strávníků, dva šéfkuchaře a dva číšníky.

Nejprve nás bezpečnostní pracovníci upoutali do sedadel se šestibodovými pásy, ujistili se o našem pohodlí, a začali jsme pomalu stoupat nahoru. Před sebou jsme už měli připravený první chod, zatím schovaný pod poklopem.

Foto: ale, Novinky

Předkrm - Fenyklový salát s kalamáry

„Jako předkrm se podával fenyklový salát s kalamáry, červenou cibulí a pomerančem. Poté následovaly restované krevety se zeleninou a těstovinami s pestem, podle receptu šéfkuchaře a parmezánem. Na konec se podával dezert à la šéfkuchař. Šlo o tiramisu, které se trochu odklánělo od tradiční výroby. Sušenky byly pečené v mikrovlnné troubě a z mascarpone byla udělaná pěna,“ popsal obědové menu přítomný číšník Radek Šmerda.

Foto: ale, Novinky

Hlavní chod - těstoviny se zeleninou, pestem a restovanými krevetami

Nejprve jsem byla přesvědčená, že si kulinářský zážitek nebudu schopná užít, vzhledem k výšce, ve které jsme byli a faktu, že pod sebou nemám vůbec nic. Plošina byla kupodivu opravdu stabilní a mírné otáčení jsem skoro ani nepocítila. Možná i proto, že jsem veškerou svou pozornost věnovala servírovanému jídlu. Prožívala jsem totiž právě gastroorgasmus.

Foto: ale, Novinky

Dezert - tiramisu a la šéfkuchař

Šéfkuchaři si jednotlivé chody připravili ze surovin dostupných výhradně na našem trhu. Své umění během několika dnů představí slavný italský šéfkuchař Guilio Terrinoni, oceněný michelinskou hvězdou či také Josué Vergara z Ekvádoru.

Reklama

Výběr článků

Načítám