Hlavní obsah

Průlom. Michelinskou hvězdu získaly dva pouliční stánky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na první pohled nejsou ničím výjimečné. Singapurské stánky Hong Kong Soya Sauce Chicken Rice and Noodle a Hill Street Tai Hwa Pork Noodle jsou však prvními držiteli michelinské hvězdy ve své kategorii. Minulý čtvrtek tento překvapivý ortel vyřknul známý francouzský průvodce gastronomickými zařízeními a hotely.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Dvě bistra v Singapuru dostala michelinskou hvězduVideo: Reuters

 
Článek

Singapur je první zemí jihovýchodní Asie a teprve čtvrtou zemí celého kontinentu, který hodnotili michelinští inspektoři. Ač se to zdá skoro neuvěřitelné, tak v této nevelké zemi objevíte na 6 000 stánků prodávající nejrůznější pokrmy.

Majitel jednoho ze stánku uvedl, že je oceněním poctěn. Doufá, že mu michelinská hvězdička pomůže přitáhnout mladé zájemce nejen o jeho pokrmy, ale že také upoutá na pouliční vaření, které je doménou spíše starších kuchařů. Ti mladí o něj příliš nestojí.

„Mám z toho opravdu velkou radost. Nikdy jsem netušil, že se tento typ stravování dočká světového ocenění. Snad to tak budou vnímat i další generace,” uvedl Čan Hon Meng před svým stánkem.

Michelinský pokrm za 45 korun

„Myslím si, že si ocenění doopravdy zaslouží,” uvedl jeden z hostů Roy Seeto, který se zde stravuje pravidelně.

A skutečností zůstává, že jen těžko si vyzkoušíte nějaký michelinský podnik levněji, než právě v Singapuru. Jednapadesátiletý kuchař totiž nemá v plánu zdražovat. Kuře s rýží, které je jeho nejpopulárnějším pokrmem, servíruje denně během oběda asi 150krát. A cena? V přepočtu jen asi 45 korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám