Singapur je první zemí jihovýchodní Asie a teprve čtvrtou zemí celého kontinentu, který hodnotili michelinští inspektoři. Ač se to zdá skoro neuvěřitelné, tak v této nevelké zemi objevíte na 6 000 stánků prodávající nejrůznější pokrmy.

Majitel jednoho ze stánku uvedl, že je oceněním poctěn. Doufá, že mu michelinská hvězdička pomůže přitáhnout mladé zájemce nejen o jeho pokrmy, ale že také upoutá na pouliční vaření, které je doménou spíše starších kuchařů. Ti mladí o něj příliš nestojí.

„Mám z toho opravdu velkou radost. Nikdy jsem netušil, že se tento typ stravování dočká světového ocenění. Snad to tak budou vnímat i další generace,” uvedl Čan Hon Meng před svým stánkem.

Michelinský pokrm za 45 korun

„Myslím si, že si ocenění doopravdy zaslouží,” uvedl jeden z hostů Roy Seeto, který se zde stravuje pravidelně.

A skutečností zůstává, že jen těžko si vyzkoušíte nějaký michelinský podnik levněji, než právě v Singapuru. Jednapadesátiletý kuchař totiž nemá v plánu zdražovat. Kuře s rýží, které je jeho nejpopulárnějším pokrmem, servíruje denně během oběda asi 150krát. A cena? V přepočtu jen asi 45 korun.