Hlavní obsah

Top Gear dál padá, sledovanost klesá

Novinky, Vojtěch Pospíšil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Novému Top Gearu se z hlediska sledovanosti vůbec nedaří. Už první díl 23. série začal na BBC s nižší sledovaností, než bylo v minulosti zvykem, a další epizody na tom jsou ještě hůře.

Foto: BBC

Zleva Rory Reid, Sabine Schmitzová, Matt LeBlanc, Chris Evans, Chris Harris, Eddie Jordan a Stig.

Článek

Premiérový díl nové řady sledovalo průměrně 4,4 miliónu diváků. Sice se jednalo o nejsledovanější pořad večera, ale v rámci Top Gearu to byla nejnižší čísla za posledních 10 let. [celá zpráva]

Druhá epizoda na tom byla podstatně hůře, sledovanost se propadla na 2,8 miliónu. A u třetí epizody nastal další pokles, tentokrát na 2,371 miliónu, což je jen o málo víc než nejnižší sledovanost Top Gearu vůbec (epizoda z 15. 6. 2003 se sledovaností 2,362 miliónu). V půlce řady na tom prostě restartovaný Top Gear není moc dobře.

Show kvalitnější, ohlasy příznivější

Přitom kvalitativně si show očividně polepšila. Jízda s vozy SUV v Jihoafrické republice měla grády a k tomu i dostatek humoru. Ve třetím díle zase ukázali potenciál nováčci Rory Reid a Chris Harris. Nešlo si také nevšimnout toho, že Chris Evans byl ve studiu trochu upozaděn a víc prostoru dostal Matt LeBlanc. Že by reakce BBC na kritiku Evanse, který spoustě divákům nesedí?

Posun k lepšímu byl vidět i na Twitteru, kde byly ohlasy příznivější než u předchozích dvou dílů, a změny si všimla i britská média. Na sledovanosti se to však neprojevilo.

Web listu The Guardian však připomíná, že BBC bude čekat na konsolidovaná čísla sledovanosti, do kterých se započítají i přehrání na vyžádání (on-demand).

Reklama

Související články

Nový Top Gear má první oficiální upoutávku

Stanice BBC ve čtvrtek zveřejnila první trailer na novou verzi motoristického pořadu Top Gear. Jeden z nejočekávanějších letošních televizních počinů by se měl...

Výběr článků

Načítám