Hlavní obsah

Nový Top Gear ještě neodvysílal ani první díl a už se musí omlouvat

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud na sebe Top Gear vždy něčím pravidelně upozorňoval, byly to kontroverze, kterých se obvykle dopouštěl hlavní moderátor Jeremy Clarkson. Jeden z nových moderátorů, Matt LeBlanc, známý především ze seriálu Přátelé jako Joey, zdá se, půjde v jeho šlépějích. Vedoucí nového Top Gearu Chris Evans se už musel za jeho chování omlouvat. A to ještě nebyl odvysílán ani první díl staronové show.

Foto: Profimedia.cz

Tyto LeBlancovy kousky nedaleko válečného památníku (černý sloup v pozadí) vynesly BBC silnou kritiku.

Článek

Stanice BBC, která je držitelem licence na pořad Top Gear byla obviněna ze svévolného ignorování obecně platné dohody, že kolem kenotafu - památníku padlých vojáků v Londýně, se nebude jakkoli závodit či smykovat.

Jenže Matt LeBlanc toto porušil a při víkendovém natáčení ve vozidle Ford Mustang na místě porušil pravděpodobně úplně vše, co se porušit dalo. Vojenští veteráni jeho chování označili za „vrcholně neuctivé”.

Chris Evans se ve své ranní show kanálu Radio 2 za víkendové natáčení omluvil a nápad natáčet kdekoliv v blízkosti kenotafu označil za neuvážené.

Foto: Profimedia.cz

Náklady na čištění silnice v centru Londýna ponese tým Top Gearu.

„Chtěl bych se bezvýhradně omluvit. Nejde o natáčení, kterého bych se účastnil, byl jsem s rodinou během víkendu mimo Londýn. Plně ale rozumím poprasku, který to celé vyvolalo,” uvedl Evans, který měl také slíbit, že tyto záběry nebudou v show nikdy odvysílány.

Vyhozených 200 tisíc za den

Westminsterská radnice bude po BBC požadovat škody za pogumovanou silnici kolem Whitehallu a Parliament Square, která vyžaduje čistící práce. Producenti show prý rozhodně nezmínili, že mají v plánu v této oblasti provádět cokoliv jiného vyjma standardní jízdy, jako třeba driftování či jiné výstřelky.

Evansovo vyjádření, že záběry nebudou v samotném pořadu použity, radnice vítá.

Foto: Profimedia.cz

Matt LeBlanc při svých kouscích v centru Londýna.

Hercovo počínání a potažmo také BBC odsoudili i mnozí politici či bývalý velitel armády. Ten označil jako nechutně neuctivé natáčet něco takového jen metry od hlavního britského válečného památníku. Dodal, že šlo o rozhodnutí, které by mělo ukončit kariéry všech zúčastněných.

Britská média si také všimla toho, že zátarasy v centru Londýna značně zkomplikovaly místní dopravu. Tážou se mimo jiné i proč Scotland Yard přistoupil na to, že bude LeBlanca v jeho vozidle eskortovat sedm policistů na motorkách. Náklady na den natáčení přitom odhadují v přepočtu na bezmála 200 tisíc korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám