Hlavní obsah

Nové šlapací auto je snem každého muže, cena však odradí i otrlé

Novinky, jky

Vy sami si ho asi nekoupíte, pokud tedy nejste zrovna zapálení sběratelé anebo opravdu zapálení milovníci vozidla Land Rover Defender. Pokud máte po kapsách zbytečných 370 tisíc korun, možná byste mohli udělat svým ratolestem radost opravdu povedeným šlapacím autíčkem. Nebo si můžete aspoň mlsně prohlížet jeho obrázky. Tak jako my.

Foto: Land Rover

Model klasického defenderu může fungovat i jako šlapací auto pro děti.

Článek

Land Rover oznámil, že speciální edice šlapacích vozidel bude ručně vyráběna ve Velké Británii a bude zaměřená na sběratele a malé děti. Nepůjde však o žádné hračky, ale velmi solidně postavená vozidla, kterým nebudou chybět ani terénní pneumatiky s blatníky, válcovité nášlapy či typický nárazník. Hračka a sběratelský kousek zároveň byla představena na autosalonu ve Frankfurtu.

Foto: Land Rover

Luxusní interiér okouzlí spíše sběratele než malé děti.

Výrobce si je dobře vědom toho, že za tuto cenu není problém pořídit nový hatchback. Proto se snaží sběratele co nejvíce zaujmout. Šlapací auto bude tedy vyrobeno v takové podobě, aby co nejdůvěryhodněji připomínalo úplně prvního Land Rovera známého jako Huey. A to včetně SPZ HUE 166. A modř laku bude totožná s tou u plnohodnotného defenderu.

Funkční klakson

Řízení bude sestrojené tak, aby umožňovalo mladým řidičům šlapat a pohánět vozidlo dopředu i dozadu. Chybět nebudou ani pérové tlumiče a funkční brzdy. Z palubní desky pak poposkočí srdce asi každému nadšenci, protože působí skutečně autenticky. Děti pak potěší, že klakson skutečně funguje. Otázkou však je, zda byste je do tohoto krasavce s koženým interiérem vůbec pustili.

Foto: Land Rover

Rozhodně nejde o nějakou fórovou hračku.

Pokud tedy váš syn měří do 140 centimetrů, tak můžete vážně přemýšlet nad tím, že byste mu mohli dát příští rok na jaře životní dárek, na který bude vzpomínat celý život. Abychom zůstali korektní, tak ho můžete dát samozřejmě i dceři. Ale kdo by dával své dceři šlapacího „defíka“?

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám