Hlavní obsah

Jeremy Clarkson se vrátil do BBC, aby dokončil poslední díl Top Gearu

Novinky, jky

Hvězda seriálu Top Gear, Jeremy Clarkson (55) se vrátil do budovy kanálu BBC, aby pomohl dokončit sérii seriálu Top Gear, z něhož byl vyhozen po březnovém incidentu s produkčním, kterého napadl.

Foto: Profimedia.cz

Jeremy Clarkson

Článek

Clarksona nakonec propustil ředitel celé korporace Tony Hall s tím, že „nemůže platit určité pravidlo pro jednoho a jiné zase pro druhého, v závislosti na postavení, popularitě či komerčních zájmech”. Stanice BBC ale nyní potvrdila, že se Clarkson v tomto měsíci vrátil, aby nahrál komentáře k záběrům natočeným předtím, než byl vyhozen.

Vzhledem k tomu, že stanice BBC fandům Top Gearu slíbila odvysílání veškerých materiálů natočených před Clarksonovým vyhazovem, Hall proti Clarksonovu krátkému návratu nic nenamítal.

Zdá se, že nedokončený materiál, který by býval vystačil na dvě epizody, bude spojen do jednoho speciálního dílu, který by měl být odvysílán během příštích několika týdnů. A právě pro to, aby se tak mohlo stát, musel být Clarkson povolán ze své „zahradnické dovolené”, aby dotočil komentář.

Ochutnávka z posledního dílu 

„Ano, namluvil potřebné scény pro Top Gear a nedostal za to zaplaceno. Ač zde tuto činnost vykonával až poté, co jeho kontrakt nebyl prodloužen, toto spadalo ještě pod starou smlouvu. Nemá žádný zákaz chození do prostor kanálu BBC,” uvedla mluvčí BBC.

A na co se tedy mohou fanoušci Top Gearu těšit v posledním speciálním dílu? Každý z trojice moderátorů dostal rozpočet 250 liber (necelých 10 000 korun) na koupi použitého vozu SUV, se kterým následně plnili sérii úkolů, vyvrcholením by měl být závod, ve kterém šlo „o všechno”. Posledního totiž čekal úkol v podobě pronesení slavností řeči po večeři. A to je něco, do čeho se nikomu opravdu ani trochu nechtělo...

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám