Hlavní obsah

Vesnická hospoda ze 14. století se stala nejlepším ostrovním podnikem roku

Novinky, jky

Vyhlášení hospody roku je ve Velké Británii vždy velkou událostí. Jak by také ne - o tento titul soupeří totiž velké množství hospůdek, jejichž otevření se datuje třeba i do první poloviny minulého tisíciletí. A jedna taková i letos vyhrála. Pokud zavítáte do hospody The Rose and Crown ve vesnici Snettisham v hrabství Norfolk, vězte, že tato hospůdka ze 14. století je nejlepší v celé Velké Británii.

Foto: The Rose & Crown

Podnik The Rose & Crown v hrabství Norfolk

Článek

O dvoutisícové vesnici Snettisham v hrabství Norfolk jste s největší pravděpodobností nikdy neslyšeli. Neříkáme, že stojí za návštěvu jen díky tomu, že se v ní nachází aktuálně nejlepší hospoda Velké Británie, ale možná byste aspoň mohli zapátrat v mapě, kde že se to vlastně nachází. Vždyť porazila více než pět tisíc dalších hospod po celé zemi, které se o tento titul ucházely.

Triumf nakonec připadl Anthonymu a Jeanette Goodrichové, kteří hospodu se 700letou tradicí provozují už bezmála 20 let. A podle příručky The Good Pub Guide, která se těší ve Velké Británii skvělému jménu, svou práci dělají více než dobře. Čtenáři této hospodské bible ocenili podnik The Rose and Crown nejen za pití, ale také za velmi kvalitní jídlo. Anthony Goodrich však skromně dodává, že jedním z klíčových prvků úspěchu je personál.

Foto: The Rose & Crown

Nejen pivo, ale i kvalitní jídlo. I burger se dá udělat tak, aby šlo o gastronomický zážitek.

„Všichni, kdo zde pracují, se pyšní tím, že jsou součástí týmu The Rose and Crown a berou to zároveň jako velké ocenění, které jim pomáhá v odhodlanosti tvrdě pracovat. Naší hlavní snahou bylo udržet pozici The Rose and Crown jako správné místní hospody se vším všudy. A navíc vyjma skvělého jídla a dobrých piv mají hosté možnost přespat v krásných ložnicích, což dává našemu místu velmi speciální atmosféru,” uvedl Goodrich.

Tato klasická staroanglická hospoda nabízí výhled na místní kriketové hřiště. Zdejší legendy říkají, že byla hospůdka poprvé otevřena počátkem 14. století, aby obsloužila pracovníky, kteří stavěli nedaleký kostel.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám