Hlavní obsah

Nejjemnější kondom na světě je třikrát tenčí než list papíru

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kondom není nic, co by si většina mužů nasazovala s radostí. Jenže někdy to nejde jinak. A právě proto vědci neustále pracují na jeho ztenčování, aniž by se snížila bezpečnost. Číňanům se nyní povedlo vytvořit kondom, který má na tloušťku pouze 0,036 milimetru – je tedy třikrát tenčí než list papíru. Stávající rekord tak byl pokořen o dvě tisíciny milimetru.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Podívejte se na rekordní kondomVideo: Reuters

 
Článek

Nejtenčí kondom vytvořila firma Kuang-čou Daming United Rubber Products, sídlící v Hongkongu, a svůj úspěch oznámila 20. února, kdy byl jejich rekord ověřen zástupcem Guinnessovy knihy rekordů. Světové prvenství si tak Číňané přebrali od japonské firmy Okamoto Industries, která uvedla na trh kondom o tloušťce 0,038 počátkem roku 2012.

„V našem výzkumu budeme pokračovat tak dlouho, dokud bude poptávka po tenčích a lehčích kondomech. Kdo ví, možná se jednou dočkáme dnů, kdy bude tloušťka kondomů v relaci 0,02 milimetru či dokonce 0,01 milimetru,“ uvedl ředitel čínské společnosti Victor Čchan.

Devět měsíců testování

Závod o nejtenčí kondom sice může vyvolávat obavy o bezpečnost těchto ultratenkých edic, ale Čchan tvrdí, že společnost strávila devět měsíců jejich testováním.

„Otázka bezpečnosti vždy znepokojuje. Mohu vás ale ujistit, že náš nový kondom je velmi bezpečný. Všechny napínací testy byly prováděny v nezávislých laboratořích. Pokud se snažíte překonat tento rekord, tak má Guinnessova kniha rekordů v tomto ohledu velmi přísná pravidla,“ dodal Čchan.

Kondomy jsou sice dražší, ale i tak by měly být relativně dostupné. Balíček 12 kusů by měl stát v přepočtu méně než 330 korun.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám