Hlavní obsah

Hity Bartošové nebudou. Už vyšly

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po úmrtí zpěváka obvykle záhy vyjde album s jeho hity. V případě Ivety Bartošové, která spáchala v úterý sebevraždu, k tomu nejspíš nedojde.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Iveta Bartošová na archivní fotografii

Článek

V roce 2012 totiž vyšel výběr jejích hitů Noc je království, k němuž byly přidány nové skladby Noc je království a Není cesty zpátky. Její poslední vydané.

„Noc je království je reprezentativní výběr a těžko by někdo našel písničky, které na něm chybí. Připravíme vyšší náklad, ale novou výběrovku nevydáme,“ řekl Právu Vladimír Kočandrle z vydavatelství Warner Music.

Dodal, že záměrem jeho a skladatele Pavla Vaculíka, kteří pro Bartošovou napsali první a poslední vydané písně (první se jmenuje To mě nenapadá a je z počátku 80. let) bylo nahrát s ní další.

„Měli jsme připravené asi čtyři, ale nemají text a nenazpívala je. Neexistuje tedy její nevydaná nahrávka z posledních let,“ vysvětlil. „Leda by někdo měl záznam jejího loňského vystoupení v kostele v Uhříněvsi.“

Bartošová ale spolupracovala i s jinými autory, například s Jarkem Šimkem.

Reklama

Výběr článků

Načítám