Hlavní obsah

Policie zadržela na autobusovém nádraží na Florenci hledaného Argentince

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Pražští policisté zadrželi ve čtvrtek brzy ráno na autobusovém nádraží na Florenci mezinárodně hledaného muže. Stalo se tak na základě žádosti Národní centrály Sirene.

Článek

„Na Argentince vydala vídeňská prokuratura evropský zatýkací rozkaz pro řadu trestných činů. Mimo jiné se dopouštěl i podvodů. Hrozí mu trest odnětí svobody až deset let,“ řekla mluvčí policejního prezidia Dagmar Bednarčíková.

Podvodník mimo jiné přetáčel tachometry u vozidel a vybíral zálohy na neexistující auta. "Hledanému nepomohlo ani to, že se prokazoval doklady na jinou identitu. V Schengenském informačním systému byla uvedena všechna jeho falešná jména," doplnila Bednarčíková.

Avízo od rakouských policistů

Policisté měli před zásahem informace z rakouské pobočky Sirene o cestě hledaného muže do Česka. Měl cestovat mezinárodní autobusovou linkou ze Španělska. Tuto informaci nebylo ale možné nikde potvrdit.

Ani české zastoupení dané firmy a autobusové nádraží na Florenci nemělo o existenci této linky žádné informace. Policisté z české centrály Sirene si proto vyžádali spolupráci policejních a celních útvarů podél dálnice D5, aby se autobus pokud možno zadržel ještě mimo Prahu.

Autobusové terminály pod dohledem

V Praze pak policie střežila v kritickou dobu všechny v úvahu připadající autobusové terminály. Vzhledem k tomu, že nebyla jasná ani trasa linky, policisté spolupracovali i s německými kolegy.

Autobus s hledaným projel i německým územím. Ani zvýšené německé kontroly u české hranice hledanou osobu nezachytily. Policisté nakonec muže zadrželi v Praze.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám