Hlavní obsah

On-line hry: World of Warcraft - kandidát pro příští herní olympiádu

Novinky, Michal Sztemon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

WCG 2005 skončilo teprve nedávno a už je potřeba myslet na další ročník. Chcete, aby se na dalším WCG turnaji hrálo RPG World of Warcraft? Anebo raději Tiger Woods PGA Tour? Pak hlasujte v anketě a třeba se toho dočkáte. Samozřejmě nechybí ani ty nejdůležitější informace z domácího a zahraničního profi hraní.

Článek

Novinky z domova

  • Základní části prestižních ProGamers online lig (součásti MČR v PC hrách) byly v tomto týdnu dohrány, od pondělka se můžete těšit na play-off. V aktuální sezóně se hraje 6 PG lig (Counter-Strike, Warcraft 3, Starcraft: Broodwar, Vietcong, Call of Duty a NHL), pro rok 2006 se chystají velké změny.
  • Ve dvou nejlepších českých Counter-Strike klanech dochází ke změnám. Tým SkyRiders ve svých řadách přivítal dva ex-členy NecroRaisers - hawaie a petrase. SkyR se tak alespoň na papíře stávají nejsilnějším klanem u nás, uvidíme, jak jim to půjde při hře.
  • Zajímavý boj uvidí příští čtvrtek hráči strategie Starcraft: Broodwar. V přátelském utkání se totiž střetnou B reprezentace České republiky a A výběr Slovenska. Češi jsou v zápase favority, pro slovenské hráče to bude jedno z prvních představení na mezinárodní scéně.
  • Vítězi mezihernového turnaje AMD.Counter-Strike hraného v hernách PG Cyber Café se stali SkyRiders, i když nastoupili v obměněné sestavě. Ve finále SkyR porazili mixtým PistoleroS, bronz patří NecroRaisers. O tomto víkendu je v plánu turnaj v CS: Source.

Obrázek ze strategické hry Starcraft: Broodwar.

Zdroj: www.progamers.cz

Novinky ze světa

  • Populární server HLTV.org, který se stará o zajišťování online přenosů z Counter-Striku, je ve vážných problémech. Provozovatelé hledají silného partnera schopného investovat do serverů a do kvalitního internetového připojení, jinak stránka od 1.3.2006 přestane existovat. Co myslíte, dopadne to i podruhé dobře?
  • Warcraft 3 turnaj s neskromným označením Star Wars II má za sebou základní část, ve které se nejlepší hráči Evropy utkali o právo reprezentovat náš kontinent. Český reprezentant Giacomo z AMD Cyber Teamu bohužel neuspěl, s představiteli ostatních kontinentů si zahrají jiní.
  • Už o tomto víkendu se v Šanghaji uskuteční LAN finále ligy World eSports Games, jehož základní skupiny i play-off se hrálo v Koreji. Celková dotace této sezóny je 140 000 amerických dolarů, ve finále CS turnaje si zahrají Korejci a Číňané, finále W3 je pak čistě v režii Korejců.
  • Po mnoha dalších představili svůj Quake 4 tým i u multiklanu fnatic. Asi nikoho nepřekvapí, že jeho hlavní hvězdou je Holanďan Vo0 (2. v CPL WT v Painkilleru). Další borci rovněž mají co nabídnout, "fanatikům" se podařilo přetáhnout německé hráče SK SteLama a zyze.

WEG1 vyhráli NoA (na snímku), WEG2 pak Begrip. Kdo bude další?

Foto: www.gotfrag.com

Podpořte svou oblíbenou hru v anketě WCG 2006

Herní olympiádu World Cyber Games (WCG) asi nemá smysl nikomu herně pozitivnímu představovat. Aktuální turnaj s označením 2005 máme čerstvě za sebou, ale pořadatelé už myslí na příští rok. Stejně jako v předchozích ročnících dávají v anketě na webu WCG příležitost hráčům, aby napsali, které hry by se jim na této akci líbily nejvíce. V každé kategorii máte možnost zaškrtnou dvě oblíbené hry včetně pořadí a platformy (PC, PS2, Xbox, GameCube). A z čeho můžete volit?

Akční hry:

Akční hry:- série Dead or Alive

Akční hry:- série Dead or Alive- Mortal Combat

- Soul Calibur 2

1st person akce:

1st person akce:- série Call of Duty

1st person akce:- série Call of Duty- série Counter-Strike

1st person akce:- série Call of Duty- série Counter-Strike- Doom 3

1st person akce:- série Call of Duty- série Counter-Strike- Doom 3- Halo 2

- série Quake

Závodní hry:

Závodní hry:- Burnout 3: Take Down

Závodní hry:- Burnout 3: Take Down- Colin McRae Rally 2005

Závodní hry:- Burnout 3: Take Down- Colin McRae Rally 2005- Forza Motorsport

Závodní hry:- Burnout 3: Take Down- Colin McRae Rally 2005- Forza Motorsport- série Gran Turismo

Závodní hry:- Burnout 3: Take Down- Colin McRae Rally 2005- Forza Motorsport- série Gran Turismo- Midnight Club 3: DUB Edition

Závodní hry:- Burnout 3: Take Down- Colin McRae Rally 2005- Forza Motorsport- série Gran Turismo- Midnight Club 3: DUB Edition- Moto GP 3

- série Need for Speed

Real-time strategie:

Real-time strategie:- série Age of Empires

Real-time strategie:- série Age of Empires- Rome: Total War

Real-time strategie:- série Age of Empires- Rome: Total War- StarCraft: Brood War

Real-time strategie:- série Age of Empires- Rome: Total War- StarCraft: Brood War- WarCraft 3: Frozen Throne

- Warhammer 40,000: Dawn of War

Sportovní hry:

Sportovní hry:- FIFA 2006

Sportovní hry:- FIFA 2006- Madden NFL 2006

Sportovní hry:- FIFA 2006- Madden NFL 2006- NBA Live 2006

Sportovní hry:- FIFA 2006- Madden NFL 2006- NBA Live 2006- NHL 2006

Sportovní hry:- FIFA 2006- Madden NFL 2006- NBA Live 2006- NHL 2006- Tiger Woods PGA Tour 2006

- Pro Evolution Soccer

RPG:

RPG:- Everquest 2

RPG:- Everquest 2- Final Fantasy X-2

RPG:- Everquest 2- Final Fantasy X-2- Guild Wars

RPG:- Everquest 2- Final Fantasy X-2- Guild Wars- Lineage 2

- World of WarCraft

Některé hry asi mají své jisté, těžko bychom si například dokázali představit velký světový turnaj bez Counter-Striku anebo Warcraftu 3, na druhou stranu je potřeba říct, že někde pořadatelé hodně popustili uzdu fantazii. To se týká zejména oblasti RPG her, kde si soupeření příliš nedokážu představit.

Reklama

Související témata:

Související články

On-line hry: Age of Empires potřetí

Příznivci počítačových her a počítačů obecně už se určitě pilně připravují na nadcházející veletrh Invex-Digitex, kde bude kromě dalších věcí k vidění finále...

Výběr článků

Načítám