Hlavní obsah

On-line hry: Age of Empires potřetí

Novinky, Michal Sztemon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Příznivci počítačových her a počítačů obecně už se určitě pilně připravují na nadcházející veletrh Invex-Digitex, kde bude kromě dalších věcí k vidění finále Mistrovství ČR v počítačových hrách - InvexCup. Zároveň však tvůrci her z celého světa dokončují hry na předvánoční trh, dnes se podíváme na zoubek oblíbené strategii Age of Empires III.

Článek

Zprávy z domova

  • Už od pondělka se na Invexu-Digitexu v pavilonu C uskuteční finále MČR v počítačových hrách - InvexCup. Pro diváky je připraveno množství doprovodných akcí a turnajů, soutěžící hrají o 400 000 Kč. Kompletní seznam turnajů najdete v článku.
  • Pořadatelům MČR v PC hrách se podařil husarský kousek - finálové zápasy InvexCupu ve hře FIFA totiž okomentuje Jaromír Bosák z České televize. Povede se mu to stejně dobře jako v úterý ze Sparty? To se dozvíte příští středu odpoledne.
  • Český národní tým ve hře Starcraft: Broodwar sehrál zajímavý zápas proti italskému klanu Play.it sdružujícímu řadu kvalitních hráčů z celé Evropy. Naši zatím prohrávají 3:5, ale ještě mají šanci srovnat, neboť dva zápasy byly odloženy na víkend.
  • 31. díl televizního pořadu ProGamers je opět nabitý reportážemi z naší herní scény. Můžete se podívat na BW turnaj do Rýmařova, na finále české kvalifikace AMD Euro Cyber Cupu anebo na festival Digifest.

Obrázek z Finále Mistrovství ČR v počítačových hrách - InvexCupu 2004.

Foto: www.progamers.cz

Zprávy ze světa

  • Polskou kvalifikaci Counter-Strike turnaje AMD Euro Cyber Cup vyhrál klan Pentagram, obhájce loňského prvenství. Poláci budou i letos aspiranty na titul, jejich úlohu se jim budou snažit znepříjemnit rumunský klan The Elder Gods anebo Srbové KGB Team.
  • V zajímavém exhibičním utkání ve hře Warcraft III se utkali korejský reprezentant Spirit_Moon (vítěz WEG) a Holanďan 4K^Grubby (vítěz ESWC). Po vyrovnaných hrách nakonec triumfoval Moon v poměru 3:2 a ukázal, že je v současné době v lepší formě než jeho soupeř.
  • Vypadá to, že i Broodwar komunita objevila kouzlo filmů o hráčích. Dalším borcem s vlastním filmečkem je Korejec Nal_Ra, jehož nejlepší herní momenty sestříhal polský tvůrce MerT. Video má velikost 167 MB, stáhnout jej můžete zde.
  • Už o příštím víkendu se v americkém Anaheimu uskuteční BlizzCon, tedy turnaj určený příznivcům vydavatelské společnosti Blizzard. Samozřejmě se bude hrát o odměny v řádu desetisíců dolarů, nebudou chybět ani hvězdy profi hraní. Nasazenou jedničkou ve W3 turnaji je Holanďan 4K^Grubby, dvojkou pak Korejec SK.Zacard.

RTS Age of Empires III nezklamala

Série Age of ..., kterou mají na svědomí u Microsoftu, připravila stratégům nejednu pernou chvilku. Zatím posledním řadovým titulem byla hra Age of Mythology, ta sice trochu odbočila ze série, ale přesto v ní tvůrci ukázali spoustu nápadů. Nyní se tedy podruhé vracejí k původnímu konceptu boje národů v Age of Empires a rozhodně chybu nedělají.

Novinkou je grafický přesun do 3D, autoři přihodili i fyzikální engine Havok, takže vše vypadá velmi realisticky. Základem je ale opět bystrá mysl, těžba surovin, expanze po mapě a vytlačování nepřátel kam až to jde. Proti každé jednotce existuje tzv. counter, na něco se hodí pěchota, na něco jiného jízda a proti baráčkům je ideální dělostřelectvo.

multiplayeru má velký význam domovské město, které umožňuje pravidelné zásobování. Pokud chcete nějaké extra bonusy, není nic jednoduššího, než sáhnout do decku. Každý hráč si kartičky v decku určuje sám, což přináší zajímavé možnosti pro taktizování. Maximální počet hráčů v multiplayeru je 8, a to už může být pořádná řežba.

A kdy hra vyjde i u nás v České republice? Už 4. listopadu by měla být k mání sběratelská edice obsahující anglickou verzi hry, na tu českou si budeme muset počkat zřejmě až do konce listopadu, neboť před vydáním ji musí schválit u Microsoftu.

Minimální požadavky:

Minimální požadavky:- procesor 1,4 GHz

Minimální požadavky:- procesor 1,4 GHz- operační paměť 256 MB RAM

- grafická karta s podporou DirectX 9.0c

Turnaj World Cyber Games rozlosován

Herní olympiáda World Cyber Games se koná každý rok na podzim, letos je pořadatelskou zemí Singapur. I když do začátku turnaje s dotací více než 400 000 dolarů (cca 10 miliónů Kč) zbývá ještě měsíc, organizátoři to vzali od podlahy a nalosovali základní skupiny v jednotlivých hrách.

Česká WCG kvalifikace se uskuteční na Invexu-Digitexu v průběhu příštího týdne, naši zástupci ale teď už vědí, s kým si případně ve skupinách zahrají a jakou mají šanci na postup. Trošku zamotanější situace je v Counter-Striku, neboť do Singapuru z finančních důvodů odcestuje pouze lepší CS tým ze souboje bývalých federálních států - ČR a Slovenska. Ale nyní už se podívejme, jaké soupeře přichystali pořadatelé pro české reprezentanty.

Counter-Strike: Source

Counter-Strike: Source- Česká republika / Slovensko

Counter-Strike: Source- Česká republika / Slovensko- Čína

- Hong Kong

Warcraft III: Frozen Throne

Warcraft III: Frozen Throne- Austrálie

Warcraft III: Frozen Throne- Austrálie- Česká republika

Warcraft III: Frozen Throne- Austrálie- Česká republika- Chorvatsko

Warcraft III: Frozen Throne- Austrálie- Česká republika- Chorvatsko- Kazachstán

- Maďarsko

Starcraft: Broodwar

Starcraft: Broodwar- Bulharsko

Starcraft: Broodwar- Bulharsko- Česká republika

Starcraft: Broodwar- Bulharsko- Česká republika- Čína

Starcraft: Broodwar- Bulharsko- Česká republika- Čína- Filipíny

Starcraft: Broodwar- Bulharsko- Česká republika- Čína- Filipíny- Lotyšsko

Starcraft: Broodwar- Bulharsko- Česká republika- Čína- Filipíny- Lotyšsko- Německo

Starcraft: Broodwar- Bulharsko- Česká republika- Čína- Filipíny- Lotyšsko- Německo- Velká Británie

- Venezuela

Zřejmě nejtěžší pozici bude mít Counter-Strike tým, neboť ze skupiny postupuje pouze jeden tým a Číňané patří ke světové špičce. Ve strategii Warcraft III půjdou dále dva hráči a náš zástupce (favority kvalifikací jsou ACT.Giacomo a it-Hum4nic) bude patřit k favoritům spolu s reprezentantem Chorvatska (zřejmě 4K.ZeuS) a Austrálie. O něco nepřehlednější situace je ve hře Starcraft, kde se do skupiny muselo směstnat hned osm hráčů. Dále postoupí pouze dva, navíc jména soupeřů zatím známa nejsou, nicméně šance k postupu tady také existuje.

Reklama

Související témata:

Související články

On-line hry: Němci porážejí zbytek Evropy

Minulý týden byl pro herní komunitu ve znamení veletrhu Games Convention, který se konal u našich sousedů v německém Lipsku. Kromě představovaček...

On-line hry: Jak vypadá nový hokej NHL 06?

S blížícím se podzimem se přiblížilo i vydání sportovních her ze série NHL a FIFA od Electronic Arts. Jako první vyšlo hratelné demo na NHL 06...

On-line hry: Prosadí se Vietcong 2?

Záplava hratelných demoverzí chystaných titulů nepolevuje, tentokrát přišla řada na český titul Vietcong 2. V konkurenci Battlefieldu 2 anebo Counter-Strike:...

Výběr článků

Načítám