Hlavní obsah

Bém: Čunek dělá vše pro rozbití koalice

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Místopředseda ODS a pražský primátor Pavel Bém se v nedělním diskuzním pořadu Partie na Primě tvrdě opřel do předsedy lidovců a ministra pro místní rozvoj Jiřího Čunka. V reakci na odmítavé stanovisko lidovců na navrhovanou privatizaci ve zdravotnictví a převodu fakultních nemocnic na akciové společnosti řekl, že Čunek nedodržuje koaliční dohodu a dělá všechno pro rozbití koalice.

Článek

„Jiří Čunek dělá vše proto, aby vládní koalici rozbil. Sype sůl do rány křehké, ale solidně fungující vládní koalice,“ řekl Bém s tím, že se KDU-ČSL v koaliční smlouvě jasně zavázala dodržovat dohodnuté principy. „A v koaliční smlouvě se píše, že v oblasti zdravotnictví dojde na převod na akciové společnosti,“ řekl Bém.

Privatizaci pojišťoven a převod fakultních nemocnic na akciové společnosti navrhuje ministr zdravotnictví Tomáš Julínek (ODS). Lidovcům se však nelíbí ani poplatky pro novorozence, i když pro ně v rámci loňského hlasování o vládní reformě zvedli ruku.

Bém: ať se Čunek rozhodne mezi ODS a ČSSD 

Bémovi se změna názorů mnoha představitelů KDU-ČSL nelíbí. V Partii se zamyslel nad změnou postoje předsedy strany Čunka. „Čunek půl roku bojoval o návrat do vlády. Teď, když v ní je, chová se jako chytrá horákyně z pohádky. Chce být u exekutivní moci, ale nechce převzít odpovědnost. Vzhledem k tomu, že lidovci nemají dobré preference možná dnes řeší problém, kdo je pro něj lepší partner pro příští volby - zda je to ODS nebo sociální demokracie. Ať se tedy rozhodne, buď půjde s jedním nebo s druhým,“ řekl Bém.

Reklama

Související články

Topolánek lidovcům: plňte koaliční program

Na celostátním sjezdu KDU-ČSL v Pardubicích vystoupil v neděli jako host premiér Mirek Topolánek (ODS). Ten lidovce nezvykle ostře pokáral. Poděkoval jim sice...

Výběr článků

Načítám