Hlavní obsah

Vary finišují, do startu filmového festivalu zbývá týden

V Karlových Varech pokračují přípravy na 55. ročník Mezinárodního filmového festivalu (MFF), který začne příští týden v pátek. Hlavním dějištěm festivalu bude tradičně karlovarský hotel Thermal, kde se každoročně odehrává nejvíce akcí a který před časem prošel rozsáhlou rekonstrukcí.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Před hlavním vchodem do Thermalu se už ve čtvrtek pokládal červený koberec.

Článek

Tým několika desítek lidí připravuje administrativní zázemí, pokladny, šatny a tiskové středisko. Před hotelem už stojí obří sochy s křišťálovým glóbem v náručí, natažený je i červený koberec před hlavním vchodem.

Grandhotel Pupp prošel rekonstrukcí. Vsadil na český design a prvorepublikový vzhled

Bydlení

Plakáty s hvězdami

Připravují se také festivalové plakáty s hlavními hosty festivalu, které budou umístěné v okolí Thermalu i na dalších místech v centru města.

55. ročník Mezinárodního filmového festivalu se uskuteční kvůli epidemii koronaviru 20. až 28. srpna, tradičně se ale koná již na začátku léta.

Na karlovarský festival přijede Johnny Depp

MFF KV

Hlavními hosty budou slavné osobnosti světové kinematografie a držitelé mnoha ocenění – americký herec Johnny Depp, britský herec Michael Caine a herec i režisér Ethan Hawke. Festival bude v pátek večer před Thermalem slavnostně zahájen muzikálem Jesus Christ Superstar v sestavě pražského divadla Spirála za doprovodu Karlovarského symfonického orchestru.

Zavřené letos zůstane letní kino a kvůli pokračující rekonstrukci pokojů i několik pater hotelu Thermal. Návštěvníci budou moci využít levné ubytování v tradičním a oblíbeném stanovém městečku na Rolavě.

S páskami, budou i testovací místa

Letošní ročník bude doprovázen opatřeními proti šíření koronaviru. Každý účastník dostane pásku na ruku, která mu umožní pohyb po festivalových akcích. Pásku získají návštěvníci na základě platného certifikátu EU s QR kódem, který dostanou prokázáním očkování, prodělané nemoci či absolvováním negativního testu na certifikovaném pracovišti.

Vary: Do festivalových kin jen s covid-safe pásky a v respirátorech

MFF KV

Ve vnitřních prostorech bude povinné nosit ochranu úst, pro účastníky budou připravené stojany s dezinfekcí. Součástí festivalu budou testovací místa i očkovací centrum, které nabídne možnost očkování proti covidu-19 jednorázovou vakcínou Janssen bez předchozí registrace.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám