Hlavní obsah

Noste náramky pro dobrou věc, vyzval svůj karlovarský tým Jiří Bartoška

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Karlovarský festival uvede již čtvrtým rokem filmovou sekci, nazvanou Lidé odvedle, jejímž partnerem je Nadace Sirius, oficiální neziskový partner 54. ročníku MFF KV. Sekce nabídne nové snímky s tématikou hendikepovaných lidí, které zobrazují hrdiny s tělesným hendikepem, zrakovým nebo sluchovým postižením.

Foto: KVIFF

Chcete také náramky?

Článek

Ještě ve středu 3.7. můžete třeba vidět film Carte blanche, příběh profesora, který přichází o zrak, ale přesto se rozhodne dovést svoji třídu k maturitě.

Nebo v pátek 5.7. francouzský Příběh Marie, v němž řádová sestra dokáže z beznadějného osudu hluchoslepé dívky vytvořit zázrak.

Jak nevidomý čte, neslyšící slyší budík? Co všechno umí asistenční pes? Odpovědi mohou návštěvníci najít ve stanu Lidé odvedle v ulici T. G. Masaryka u Smetanových sadů, který bude až do konce festivalu otevřen po celý den od 10 do 19 hod.

Můžete si prohlédnout nepostradatelné pomůcky a zjistit, co všechno dokáží třeba psí asistenti: Čopr, Jeff a Elza.

Cílem projektu je ukázat takzvaně zdravým lidem, že i hendikepovaní mají své sny a snaží se dělat, co je baví. Jen někdy trochu jinak. Zdravotní postižení je neomezuje tolik jako předsudky a nepochopení.

Náramky pro dobrou věc

Součástí aktivit stanu je po celou dobu i prezentace Patrona dětí, charitativního projektu Nadace Sirius zaměřeného na pomoc zdravotně a sociálně znevýhodněným dětem a jejich rodinám v rámci ČR.

K projektu se rozhodl připojit také prezident MFF KV Jiří Bartoška, který podpořil příběh desetileté Terezky. A k následování vyzývá i celý festivalový tým, který nosí náramky projektu. Ty jsou k dostání i ve festivalových obchůdcích.

K projektu se rozhodl připojit také prezident MFF KV Jiří Bartoška, který podpořil příběh desetileté Terezky. A k následování vyzývá i celý festivalový tým, který nosí náramky projektu. Ty jsou k dostání i ve festivalových obchůdcích.

Samostatnou aktivitou projektu Patron dětí bude ve čtvrtek 4.7. den s názvem Dnes Patronem dětí. Máte možnost koupí náramku nebo placky přispět na dobrou věc. Výtěžek z prodeje bude využit pro charitativní účely projektu Patron dětí.

Reklama

Výběr článků

Načítám