Hlavní obsah

Letos se na festivalu ztrácejí hlavně deštníky

Právo, Rudolf Voleman

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ztrát a nálezů je na letošním 55. Mezinárodním filmovém festivalu (MFF) v Karlových Varech méně než v letech minulých. Vzhledem k častému deštivému počasí naopak přibylo mezi nalezenými předměty deštníků. Ztrácely se ale i nadité peněženky, které poctiví nálezci odevzdali i s penězi.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Ztráty a nálezy v informačním centru festivalu nabízejí tradičně sbírku nejrůznějších věcí.

Článek

„Řekla bych, že je letos mnohem méně ztrát a nálezů než předloni, kdy byl festival naposledy. Nejčastěji nám letos nosí návštěvníci deštníky, jak prší. Ale mnohem méně sem lidé přinášejí ve srovnání s minulými lety mobilní telefony a peněženky. Těch je opravdu minimálně,“ popsala studentka Monika Mundilová z festivalového infocentra, které slouží ve vestibulu hotelu Thermal současně jako místo pro ztráty a nálezy a rovněž jako úschovna.

„Buď to lidé nosí rovnou policistům, kteří stávají před hotelem Thermal, anebo si ty nálezy si lidé nechávají,“ krčila rameny studentka.

Hledáte klíče?

Mezi nejkurióznější nálezy letošního MFF považuje svazek klíčů „Leží nám tady již několik dnů a nikdo si pro ně nepřišel. Je mi divné, že nikomu nechybí,“ podivovala se. „Také tu ale máme letos nadměrné množství klíčů od aut. Lidé si pro ně nechodí a zůstávají nám tady,“ pokračovala.

„Samozřejmě že vše, co nám tady zůstane na konci festivalu, tak to odneseme na policii. Pak si může člověk vyzvednout ztracené věci právě tam,“ doplnila.

Návštěvníci festivalu mají z nalezených svých ztracených věcí obrovskou radost. „Největší radost je u nalezených peněženek, ve kterých je celý obsah, tak to jsou ti lidé opravdu šťastní,“ konstatovala Monika s tím, že v jedné peněžence bylo přes tisíc korun.

„Nebo když se najde festivalový pas. Lidé nám ale přinášejí i ztracené vstupenky, kterému někde vypadnou, z toho mají lidé také obrovskou radost, zvlášť tehdy, když tu projekci pak stihnou,“ popsala studentka z festivalového informačního centra.

Odměna? Čokoláda

Radost z nalezených věcí bývá občas tak veliká, že se slečny z infocentra dočkají od majitelů nalezených věcí i odměny. „Už jsem dostala čokoládu. To vždycky potěší,“ usmívala se spokojeně Monika.

„Všechny jsme se rozdělily. Jsme tady v součtu tři a střídáme se každý den od osmi ráno do půlnoci,“ doplnila s tím, že služba úschovny je využívána například na předání vstupenek a podobně.

Co se týká služeb informačního centra, tak se lidé nejčastěji zajímají o festivalové pokladny, jak to tady funguje, zda je potřeba festivalový pas. „Jedním z nejčastějších dotazů je, kde jsou tady záchody,“ uzavřela studentka Monika.

Reklama

Výběr článků

Načítám