Hlavní obsah

Karlovarské festivalové pokladny se otevřely

Mezinárodní filmový festival v Karlových Varech, který slavnostně zahajuje v pátek 1. července, otevřel již o den dříve dvě festivalové pokladny ve vestibulu Thermalu. První milovníci filmu si ale stoupli do fronty u hlavní pokladny již v půl páté odpoledne ve středu 29. června. Deník Právo a Novinky.cz jsou hlavními mediálními partnery MFF.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Festival začíná.

Článek

„Přišli jsme s předstihem, protože chceme mít jistotu vstupenek na filmy, které jsme si vybraly,“ uvedla Bohunka z Karlových Varů, která přišla se svou kamarádkou a dcerou. „Máme v plánu jít letos každý den na šest filmů. Akorát jeden den máme tak trochu oddychový, protože chceme jít jen na filmů pět,“ popsala její kamarádka.

Fanynky filmové tvorby si s sebou vzaly do fronty skládací křesílka a teplé oblečení. „Nad ránem je tu chladno,“ vysvětlila kamarádka Magdalena, která přijela ze Kdyně.

Karlovarský filmový festival: Kde a za kolik koupit vstupenky, kde se ubytovat

MFF KV

Nezapomněly ani na občerstvení. „Mám tady nějaké proteinové tyčinky, ale ještě jsem je ani neotevřela,“ přiznala Magdalena. Se zajištěním jim totiž pomohli organizátoři festivalu, kteří je jako první ve frontě tradičně odměnili.

Dostali drinky

„Přinesli jsme jim nějaké občerstvení, katalogy a na chvíli jsme si s nimi popovídali, odkud jsou a podobně. Již kolem páté hodiny jich tu u pokladen čekalo kolem patnácti,“ popisoval šéf produkce Petr Lintimer. „Byly to různé drinky včetně lahve červeného vína, ale ještě jsme ho neotevřely,“ usmívala se Bohunka.

Program filmového festivalu Karlovy Vary: Kdy začíná a jaké filmy se letos představí

MFF KV

U pokladen ráno stálo odhadem asi tři sta lidí, což je o něco více, než tomu bylo vloni. „Zhruba hodinu po otevření pokladen jsme měli přes čtyři tisíce prodaných vstupenek a pět set akreditací,“ prozradil vedoucí produkce.

„Zájem je větší než vloni. Letošní ročník je trošičku jinak nastavený, protože je rozdíl, když začíná festival a začínají prázdniny, anebo začíná festival a končí prázdniny,“ připomněl Lintimer, že vloni kvůli pandemii začínal MFFKV až na konci srpna.

Reklama

Výběr článků

Načítám