Hlavní obsah

Fucking Bornholm. Když z rodinné pohody není kam utéct

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Polská režisérka Anna Kazejak se ráda pitvá v rodičovském a partnerském bahníčku. Kdo má tento žánr rád, užije si hořkosladké drama Fucking Bornholm, které uvádí karlovarský festival.

Foto: KVIFF

Agnieszka Grochowska

Článek

Dva páry a jejich děti vyráží na víkend kempovat na dánský ostrov Bornholm. Znají se léta a těší se na odpočinek na písečné pláži. Vtipkují, popichují se a vzpomínají.

Ve chvíli, kdy jedno z dětí ublíží druhému, pohoda se rozpouští. Kvůli bizarnímu incidentu vyplavou na povrch všechny problémy, které zdánlivě perfektní, stále atraktivní a ne úplně chudé dvojice pečlivě skrývaly.

Názory na výchovu dětí se značně rozcházejí a navíc se hroutí i partnerská pouta.

Foto: KVIFF

Fucking Bornholm

O komedii se nejedná, spíše o civilní, uvěřitelné drama o inteligentních lidech, kteří si přestávají rozumět. Charizmatičtí herci jako Jasmina Polak, Agnieszka Grochowska, Maciej Stuhr či Grezgorz Damiecki přesvědčivě vyjádřují vztek a zklamané naděje středního věku. Někteří hledají řešení ve spontánním útěku z rodinné „pohody“, brzy však zjišťují, že nemají kam utéct.

Hrdinové se hádají, ztrapňují, usmiřují. Od diváka pak vyžaduje Fucking Bornholm především trpělivost pro dlouhé rodinné konverzačky.

Reklama

Výběr článků

Načítám