Hlavní obsah

Adam Mišík o filmu Banger: Drogy v naší společnosti byly, jsou a budou. Je na každém, jak se s tím vyrovná

– Karlovy Vary

V úterý měl v rámci 56. ročníku Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary drsný snímek Adama Sedláka Banger o ambiciózním raperovi, který sáhne i k distribuci drog. V hlavní roli se představil mladý zpěvák a herec Adam Mišík, který pro Novinky přiblížil mimo jiné svůj postoj k drogám.

Adam Mišík o filmu Banger: Drogy v naší společnosti byly, jsou a budou. Je na každém, jak se s tím vyrovnáVideo: Novinky

 
Článek

„Banger je příběh o mladém klukovi, který si chce splnit svůj sen, udělá pro to cokoliv a bohužel sáhne k rychlé a extrémní cestě,“ nastínil Mišík zápletku filmu.

„Je to film, který je sice o mladých lidech, o pražském dění a dění možná ve všech městech v Česku, ale myslím si, že film ocení i starší, protože motiv příběhu je univerzální,“ dodal představitel hlavní role.

Ve filmu si Adam Mišík, který je spíš znám jako roztomilý zpěvák a herec, zahrál zcela opačnou roli. Film o mladém rapperovi, který chce prorazit s prvním velkým hudebním hitem a pro peníze sáhne i k distribuci kokainu, překypuje sprostými slovy a tím, co vše mohou způsobit drogy.

Foto: KVIFF

Adam Mišík v hlavní roli filmu Banger

O drogách se pro Novinky rozmluvil i Mišík. „Je to součástí dnešní doby. My to ve filmu neglorifikujeme, ale zároveň to není pořad, kteří říká lidem: neberte drogy. V tomhle filmu jsou tyto věci vyobrazeny ve své autenticitě,“ zmínil.

Mladému herci se nevyhnula také otázka na vlastní vztah k drogám. „Myslím si, že je to dost osobní věc. Necítím potřebu o tom mluvit. Prostě v naší společnosti drogy jsou, byly a vždy budou a je na každém, jak se s tím vyrovná,“ řekl.

Každý svého štěstí strůjce

Roli Mišíkovy přítelkyně, která nesouhlasí s jeho životním stylem, si zahrála herečka Anna Fialová. „Hraji přítelkyni Adama Mišíka, ale máme tam rozepře a vlastně to mezi námi moc nedopadne, protože mám problém s tím, co dělá a jak se svým životem nakládá,“ popsala.

Barešová: Naučila jsem se mrtvole přivazovat hlavu

MFF KV

Na otázku drog, ať už těch legálních, či nelegálních, pak herečka nahlíží tak, že jde především o zodpovědnost každého jednotlivce.

„Alkohol jsou taky drogy, že jo. Takže asi záleží na množství a zodpovědnosti jedince. Každý svého štěstí strůjce,“ dodala.

Snímek Banger, který měl v rámci 56. ročníku karlovarského filmového festivalu svou premiéru v úterý, režíroval Adam Sedlák a do kin by měl vstoupit v září. Ještě před karlovarskou premiéru snímek tvůrci společně s herci přiblížili v Domě ČT.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám