Hlavní obsah

Barešová: Naučila jsem se mrtvole přivazovat hlavu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karlovy Vary

Mezi krátkometrážními snímky, které se představují v rámci karlovarského filmového festivalu, byl letos zařazen i režijní debut herce Igora Chmely. Půl hodinový snímek Barcarole se komediální formou dotýká otázek stárnutí a smrti v moderní společnosti. Roli mladé a nezkušené ošetřovatelky, která dostane na starost péči o mrtvé tělo, se ujala Denisa Barešová. Novinkám popsala některé zajímavé situace z natáčení.

Barešová: Naučila jsem se mrtvole přivazovat hlavuVideo: Novinky

 
Článek

„Hrálo se mi to krásně, protože jsem byla v dobré partě lidí. A ačkoliv je to o těžkém tématu, tak se rozhodně u filmu zasmějete. Takže se nemusíte bát,“ přiblížila Barešová snímek Barcarole s tím, že v něm diváci najdou i nadějný konec.

Příběh pojednává o mladé ošetřovatelce, která začíná svou první noční směnu v domově seniorů. Barešová, jež obsadila hlavní roli, je zde vystavena těžké zkoušce, kdy se musí postarat o tělo zemřelého. Novinkám přitom přiznala, že se během natáčení učila zajímavým „dovednostem”.

Foto: Barcarole

Igor Chmela a Jan Kačer ve snímku Barcarole

„Naučila jsem se třeba jak mrtvole přivazovat hlavu. Moje postava tam také například zápolí s tím, jak vyndat mrtvole protézu z úst. Nebudu říkat, jestli to dopadlo dobře, nebo špatně, ale i takové zajímavé momenty tam byly,“ popsala mladá herečka.

Scénáře i režie se ujal herec Igor Chmela, pro kterého film představuje jeho první režijní roli.

„Myslím, že se mu podařilo napsat a zrežírovat naprosto nádherný krátký film za docela bojovných podmínek. Určitě se přijďte podívat. Možná se podíváte na umírání a na staré lidi z jiného pohledu a třeba vám to přiblíží profesi pečovatele v domově důchodců tak, jak ji neznáte,“ pozvala  Barešová diváky.

Vagnerová o novém filmu Hranice lásky: Měla jsem v plánu navštívit swingers party

MFF KV

Kromě Barešové se ve filmu objeví i například Lenka Vlasáková či Jan Kačer. Krátkometrážní snímek Barcarole, jenž má na 56. Mezinárodním filmovém festivalu Karlovy Vary svou premiéru, následně bude promítán v rámci repertoáru pražského Divadla Verze.

Reklama

Výběr článků

Načítám