Hlavní obsah

Casey Affleck: Pod prostěradlem je občas někdo jiný, ale většinou já

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Americký herec Casey Affleck, bratr Bena Afflecka, představil s režisérem Davidem Lowerym a producenty v Karlových Varech nový snímek Přízrak, kde hraje skrytý pod prostěradlem.

Záznam z tisková konference k filmu Přízrak s Casey Affleckem Video: Novinky

 
Článek

„Rooney Maraová je expresivní, záhadná, je dokonalá pro tento film. V našich scénách často není vidět tvář jednoho herce a potřebujete někoho dvakrát zajímavého, abyste to vynahradili. Ona dokáže předvést neskutečný rejstřík emocí. Nepotřebuje moc dialogů, aby dokázala hodně předat,“ pochválil Affleck svou kolegyni z filmu Přízrak.

„Líbí se mi jeho citlivost, kostýmy, výtvarná koncepce. Když herec přijde, spoustu rozhodnutí vytvořil režisér předem. A pokud si v tom připadáte jako doma, hodně vám to usnadní práci,“ dodal ke spolupráci s Davidem Lowerym.

„Každý dobrý film je experiment. Stejně jako v laboratoři, úspěch by se neměl posuzovat podle toho, jestli to dopadne tak, jak jste si představovali, ale podle toho, kolik jste se naučili,“ domnívá se Affleck.

„Pracujete samozřejmě pro režiséra, vy musíte odhodit stranou vaše představy, musíte se otevřít představám režiséra.“

Foto: KVIFF

Přízrak aneb Casey Affleck pod prostěradlem.

Casey Affleck, který hraje většinou v nezávislých filmech, si s komerční stránkou filmu starosti nedělá: „Snažím se nepřemýšlet, jestli se na to bude dívat hodně lidí, spíš chci dělat věci, které jsou zajímavé. Většinou to není moc mainstream, ale nechci říct, že nemám rád mainstream.“

„Já miluju různé filmy, různé žánry, mám rád dobrý příběh, dobré dialogy, vizuální filmy, děla jsem nejrůznější věci a začínám chápat, že filmy si vybírají mě způsobem, kterému nerozumím. Určitě nemám rád věci, které jsou hodně násilné, přitahují mě filmy poetické v dialogu i ve vizuálu. A také pozitivní poselství,” dodal.

Reklama

Výběr článků

Načítám