Hlavní obsah

Dafoe s manželkou ocenili výběr vína

Právo, Rudolf Voleman

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Večeři s hercem Willemem Dafoem v Grandhotelu Pupp na karlovarském filmovém festivalu okořenilo příjemného překvapení. Z červených vín totiž hotel vybral zrovna značku, která pochází z rodného kraje italské Dafoeovy manželky Giady. Ta opravdu neskrývala své překvapení a spokojenost.

Willem Dafoe ve VarechVideo: Václav Toman, Novinky

 
Článek

„Potěšili jsme je výběrem vín,“ uvedl provozní náměstek ředitelky karlovarského luxusního Grandhotelu Pupp Richard Lhoták. Z bílých vín vybrali Lhoták ryzlink vlašský z jihomoravských Valtic, ročník 2013.

„Z červených vín jsme nabídli kvalitní italské víno Rocca dei Bottari Montepuciano D´Abruzzo,“ pokračoval náměstek.

„Zvlášť Dafoeova paní to ocenila, protože se v oblasti, odkud toto víno pochází, narodila. Tím jsme jí udělali obrovskou radost,“ pochlubil se náměstek.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Dafoe s krásnou manželkou Giadou.

„Říkala, že jsme se trefili do jejího oblíbeného vína z jejího rodného kraje. Podivovala se, protože se jí to ještě nikdy nikde nestalo, aby jí někdo vybral víno z rodiště,“ dodal Lhoták, který se pro značku červeného vína vyráběného v oblasti Abruzzo na východ od Říma, kde se Dafoeova žena, italská režisérka a herečka, narodila, rozhodl intuitivně. „Jsou to zřejmě vize, které se snoubí se zkušeností,“ byl Lhoták spokojený.

 Tataráček z lososa

Sobotní slavnostní večeře proběhla za účasti asi šedesáti hostů v čele s prezidentem filmového festivalu Jiřím Bartoškou klasicky v Grandrestaurantu. Asijské menu s šéfkuchařem Radkem Příhonským připravil jeho kolega Steven z Filipín. Jako předkrm se podával lehce pikantní tataráček z lososa se salátem, zázvorem a koriandrovým olejem.

„Jako hlavní jídlo jsme podávali veverku, tedy druh hovězího masa,“ prozradil šéfkuchař. Hovězí veverka je vlastně vrchní část pupku, kterou Příhonský nejdříve do růžova griloval a pak podával se zeleninou. Sladký závěr večeře pak patřil jahodám.

„Willem Dafoe ocenil kvalitu jídla a prostředí, kde se snoubí historie Karlových Varů s Puppem, naše prostory se mu opravdu líbily,“ komentoval Lhoták, podle kterého si asijskou kuchyni všichni hosté pochvalovali.

„Hosté kvitovali změnu a samozřejmě i novátorství kuchyně, že jsme přišli s něčím novým než třeba jen s obyčejnou svíčkovou, kterou máme rádi, ale na druhou stranu pro hosty, kteří tu jsou u nás poněkolikáté, tak ti změnu přivítali,“ konstatoval Lhoták.

 Oplatky a kniha

Zázemí Dafoemu a doprovodu zajistil v rozlehlých apartmánech, podobně jako v minulosti třeba Melu Gibsonovi, Johnovi Travoltovi nebo Richardu Gereovi, luxusní Grandhotel Pupp.

„Willema Dafoea jsme obdarovali tradičními hotelovými dárky,“ prozradila Právu ředitelka hotelu Andrea Pfeffer-Ferklová. „Jednalo se o dárky související s Karlovými Vary, mezi kterými byla láhev becherovky, karlovarské lázeňské oplatky, kniha o historii GH Pupp a rovněž karlovarský porcelán,“ pokračovala Ferklová, která byla ze setkání nadšená.

Dafoa přivítal na červeném koberci před hotelem Thermal karlovarský primátor Petr Kulhánek (KOA), kterému se herecká hvězda svěřila, že se mu v Karlových Varech líbí.

Reklama

Výběr článků

Načítám