Hlavní obsah

Přípravy filmového festivalu jsou v Karlových Varech v plném proudu

Právo, Rudolf Voleman

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přípravy na letošní 51. ročník Mezinárodního filmového festivalu (MFF) v Karlových Varech jsou v plném proudu a postupují podle harmonogramu.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Karlovy Vary jsou připraveny.

Článek

„Vše probíhá tak, jak jsme chtěli, aby probíhalo. Řešili jsme samozřejmě různé technické komplikace a další zcela jistě budou ještě vznikat, ale musíme se se vším vypořádat. Harmonogram příprav plníme,“ uvedl šéf produkce MFF Petr Lintimer.

„Na přípravě festivalu se podílí zhruba 250 lidí, kteří pracují na přípravě kinosálů a na výzdobě města. Postaveny jsou už všechny pokladny u Thermalu. V řece Teplé je již umístěno všech 48 billboardů,“ popisoval vedoucí produkce.

„Všechno postupně doděláváme tak, aby od úterka příští týden byly kinosály kompletně připravené. Ve středu večer nebo nejpozději ve čtvrtek ráno musí být vše na festival hotové,“ dodal.

Čekání na hvězdy 

Dokončený je již nájezd k hotelu Thermal, po kterém bude v pátek 1. července přijíždět na slavnostní zahájení festivalu držitel dvou oscarových nominací za filmy Četa a Ve stínu upíra, významný filmový a divadelní herec, Willem Dafoe.

Při zahajovacím večeru, na kterém bude představen ve světové premiéře film Antropoid o atentátu na Heydricha, převezme Dafoe Křišťálový glóbus za přínos světové kinematografii.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Hotel Thermal v Karlových Varech

Před Thermalem bude díky generálnímu partnerovi festivalu společnosti ČEZ hrát Český národní symfonický orchestr s nejznámějšími filmovými skladbami.

„V rámci koncertu proběhne i tradiční ohňostroj,“ připomněl Lintimer.

Novinkou v zázemí pro diváky bude letos provoz velké kavárny na terase hotelu Thermal, kde dříve stávalo nafukovací kino.

Podobně jako v minulosti najdou návštěvníci festivalu před Thermalem Bageterii Boulevard a různé občerstvovací a pivní stany. U Vřídla se už staví Vodafone pláž a na Divadelním náměstí opět nebude chybět Dům České televize.

Největší ruch byl ale v pátek dopoledne před vstupem do Thermalu, kde organizátoři připevňovali na pódium červený koberec. „Máme ho zhruba 1,8 kilometru dvoumetrových pásů. Máme zásoby navíc, protože v polovině festivalu jej kvůli počasí měníme, aby pořád dobře vypadal,“ vysvětlil Lintimer.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám