Hlavní obsah

Na Odborný dohled nad východem slunce naváže koncert Plastiků pod mostem

Právo, Rudolf Voleman

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na jubilejním 50. ročníku Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech vystoupí legendární undergroundová kapela The Plastic People of the Universe. Mimořádný koncert, jehož uspořádání byly dohodnuté až na poslední chvíli, takže chybí v programových brožurkách festivalu, se uskuteční v pondělí 6. července od 19 hodin v Letní scéně Karlovarského hudebního divadla Pod mostem.

Foto: Divadlo Archa

Plastic people of Universe

Článek

Následovat bude bezprostředně po projekci snímku režiséra Pavla Göbla Odborný dohled nad východem slunce v Národním domě v 16 hodin , v kterém ztvárnil hlavní roli člen Plastiků Vráťa Brabenec.

„My jsme ani ten náš film na festival nepřihlašovali, ale přišli za námi umělecký ředitel festivalu Karel Och a umělecká poradkyně festivalu Eva Zaoralová, která film někde viděla a byla nadšená z Brabencova hereckého výkonu. Vůbec nečekali, že je tak talentovaný herec. Později, na Českých lvech, už ani nevím, kdo s tím přišel, padla myšlenka, že by na projekci snímku mohl navázat koncert Plastiků,“ popisoval Göbl, jak vznikla myšlenka koncertu na karlovarském festivalu.

„Chvilku byl problém s místem, protože všechna vhodná místa pro koncert byla již plná, když jsme s nápadem přišli. Nakonec se ale objevila možnost uskutečnit koncert pod Chebským mostem. Jarda Kvasnička z kapely se zná s místním zvukařem, který to tam zvučí, a ten mu poslal fotky toho prostoru, a klukům se to líbilo. Dřív tam hrál třeba Mišík nebo Hladík,“ pokračoval režisér filmu.

„Také se tam vejde dost diváků,“ dodal Göbl. Podle internetových stránek k filmu Odborný dohled nad východem slunce má být vstup na koncert bezplatný. „Tento koncert bude nejspíše poslední v současné sestavě,“ je uvedeno v pozvánce na koncert na těchto internetových stránkách.

Projekce filmu s Brabencem v hlavní roli a koncert spolu podle Göbla souvisí. „Vše vzniklo v souvislosti s tím filmem. Vráťa to docela přivítal, byl z toho takový potěšený. Z velké části je to proto, aby měl Brabenec radost, že tam má film a ještě si tam zahraje s kapelou,“ uvedl Göbl. „On je vždycky krásně roztomilý, když má z něčeho radost, tak my mu radost rádi uděláme,“ uzavřel režisér.

Reklama

Výběr článků

Načítám