Hlavní obsah

Z publika hvězdami festivalu. Hesla? Rudá rtěnka a motýlek

Právo, Rudolf Voleman

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velkolepý ohňostroj, koncert legendární kapely Lucie, ale rovněž tisíc plechovkových piv Lobkowicz, tři stovky drinků od Finlandie nebo osvěžující ovocné bowle z občerstvení Bageterie Boulevard nabídne zdarma v pátek 3. července zahajovací party jubilejního 50. ročníku Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech svým návštěvníkům v okolí Thermalu.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Simona Dobišová ukazuje, jak mají být dámy nalíčené rudou rtěnkou a jak vypadají papíroví festivaloví motýlci, díky kterým lze v zahajovací den festivalu získat řadu výhod.

Článek

Jedinou základní podmínkou, jak dosáhnout na otevřené party pořádané pod širým nebem na bonusy připravené festivalem a jeho partnery, je uvázat si jako správná celebrita ke krku motýlka, anebo si nalíčit rty červenou rtěnkou.

„Všichni jsme se báli uspořádat Open Air Party, protože všichni za těch dvacet dva let, co festival pořádáme, že když začne v Karlových Varech pršet, tak se to v tom jeho údolí drží několik dnů,“ uvedl k zahajovací party prezident karlovarského festivalu Jiří Bartoška.

„Jak ale všichni víte z předpovědí počasí, všechno perfektně vychází,“ dodal s úlevou. Meteorologové totiž na sobotu a neděli předpovídají teploty vysoko nad třicet stupňů a tropické noci s teplotami, které neklesnou pod dvacet stupňů.

Každý celebritou

Výkonný ředitel karlovarského festivalu Kryštof Mucha upozornil, že štáb pro diváky připravil speciální skládací letáček s programem zahajovací party, který přináší nabídku výhod a událostí.

„Zahajovací party jsme chtěli prožít s publikem, aby byl ten zážitek z úvodu festivalu identický pro nás pro všechny,“ vysvětlil Mucha ideu zahajovacího večírku, kde je každý celebritou. Motýlka si může každý donést z vlastního šatníku anebo může získat jeho papírovou verzi při zakoupení jakéhokoliv typu festivalového pasu, který je platný v den zahájení festivalu.

Motýlka je ale možné si také pořídit za dvacet korun, tedy v případě, že chce návštěvník zahajovací party přispět na dobrou věc. Konkrétně v Prsním dómu Aliance žen s rakovinou prsu a u živých soch s přesýpacími hodinami. Výtěžek z prodeje bude směřovat na podporu boje proti rakovině prsu. Dívky a ženy se mohou nechat nalíčit od oficiálního make-up artisty festivalu Parfumerie Douglas ve stánku v Sadové kolonádě u Thermalu.

Selfie s Bondem

Především ale na návštěvníky zahajovacího večírku čeká pestrý program. „ČEZ přesunul svůj tradiční Fest ze soboty na pátek se začátkem v osm hodin večer,“ prozradil Mucha. „Lucie v současné době nekoncertuje, ale kvůli festivalu udělali výjimku,“ pokračoval Mucha. Před hotelem Thermal proběhne rovněž audiovizuální představení skupiny SPAM s názvem KV 50. Hlavním výrazovým prostředkem skupiny je originální způsob synchronizace videoobrazu, zvuku a laserové techniky.

Filmová lázeň je filmový dokument Miroslava Janka, který mapuje dosavadních padesát ročníků festivalu. Promítat se bude za každého počasí o půlnoci na Mlýnské kolonádě. „Ve Vřídelní kolonádě začne ještě před půlnocí after party s DJ. Zábava bude prostě po celých Varech,“ dodal výkonný ředitel. Dvořákovy sady mají patřit kávě Nespresso a na Tržní kolonádě bude možné vyfotit si selfie s Bondem.

Reklama

Výběr článků

Načítám