„Připravujeme párty pro zhruba 900 hostů, kteří se zúčastní zahajovacího ceremoniálu ve Velkém sále našeho hotelu,“ uvedl šéf kuchař Thermalu Břetislav Benda.

„Párty bude probíhat prakticky ve všech prostorách hotelu, od Velkého sálu přes vestibul až po hotelovou restauraci,“ pokračoval.

Kuchaři, číšníci a další personál už dopředu trénují a na akci se pečlivě připravují. „Hlavní ozdobou v nabídce budou dvě šunky Jamón z iberského prasete. Prasata jsou chována ve volných výbězích a živí se výhradně žaludy. Kýty se pak suší třicet šest měsíců,“ popisoval šéfkuchař, podle kterého se budou v hlavní restauraci podávat rovněž tři vepřové kýty připravené českými řezníky.

 Ve znamení jednohubek

Když vyjdou hosté festivalu v čele s americkým hercem Richardem Gerem z Velkého sálu Thermalu, budou kolem nich kroužit servírky s podnosy plnými canapek, tedy jednohubek do ruky.

„Připravíme je například s kachní pěnou nebo melounová piccata s parmskou šunkou,“ prozradil Benda. Předsálí bude ale patřit staročeské kuchyni. „Zde se bude podávat hovězí gulášek s karlovarským knedlíkem a rovněž pečená kachní prsíčka se zelňáky a šťouchaným bramborem,“ konstatoval šéf kuchař.

Kuchaři chtějí návštěvníky festivalu překvapit rovněž telecími líčky po burgundsku s bylinkovým muffinem nebo pošírovanou vepřovou panenkou s grilovanou caponátou.

 Moët i Lobkowicz

„Přímo před hosty budeme krájet rubínového lososa a hovězí roštěnou,“ prozradil Benda s tím, že cukráři se chystají na přípravu 3000 dezertů. „Mezi nimi budou například levandulové dortíky,“ uvedl šéf kuchař.

Hosté Thermalu nezůstanou na suchu. „Objednali jsme 250 lahví šampaňského Moët Chandon,“ poznamenal Benda. „Očekáváme rovněž závoz patnácti dvaceti sudů piva Lobkowicz,“ uzavřel.