Hlavní obsah

Nero? Jako před 14 lety ve Varech snídá omeletu

Právo, Rudolf Voleman

Jen málokdo se může pochlubit tím, že na vlastní oči již třikrát spatřil na karlovarském festivalu italského charismatického herce a zpěváka Franca Nera. Jedním z těch mála šťastlivců je provozní náměstek ředitelky Grandhotelu Pupp v Karlových Varech Richard Lhoták. A dvakrát mu dokonce podával omeletu.

Foto: Milan Malíček, Právo

Franco Nero po rozhovoru, který dal Festivalovému deníku.

Článek

„Poprvé jsem jej na vlastní oči viděl v roce 1982 na Mlýnské kolonádě, kde stál v hloučku dalších lidí,“ popisoval Lhoták své první setkání s představitelem hlavní role v  legendárním spaghetti westernu Django z roku 1966.

„Obdivoval jsem jej tehdy hlavně kvůli úžasné roli ve filmu Vůně cibule. Na tom filmu jsem byl v kině několikrát,“ pokračoval Lhoták.

„Tehdy jsem byl ještě klukem, který vůbec netušil, že bude někdy pracovat v Grandhotelu Pupp, kde se s ním opětovně za několik let potkám,“ dodal provozní náměstek karlovarského luxusního hotelu.

Franco Nero zavítal v 80. letech do Karlových Varů s filmem Sergeje Bondarčuka Rudé zvony – Mexiko v plamenech. Do víru karlovarského festivalového dění se vrátil o mnoho let později, v roce 2000 jako představitel filmu Nezvaný host, který natočil jeho syn Carlo Gabriele.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

K radosti vedoucího stravovacího provozu Richarda Lhotáka souhlasil Antonio Banderas se společnou fotografií.

„Tehdy jsem s ním nehovořil, ale od prvního okamžiku na mě působil velmi charismaticky. Je to prostě sympaťák s modrýma očima,“ konstatoval Lhoták, kterému se navíc na Franco Nerovi líbí, že nemění své zvyky.

„Podobně jako před čtrnácti lety, i tentokrát si na snídani pochutnával na vaječné omeletě. Servírovali jsme rovněž sladké pečivo a kousky čerstvého ovoce. Miluje černou kávu jako před lety,“ pochvaloval si Lhoták.

„Přitom nemá žádné manýry filmových hvězd. Je to muž v nejlepších letech, který se za více než tři desetiletí příliš nezměnil. Čas nelze zastavit, to je pravda, ovšem kouzlo a charisma s věkem nemizí, právě naopak,“ dodal Lhoták.

Reklama

Výběr článků

Načítám