Hlavní obsah

Nero? Jako před 14 lety ve Varech snídá omeletu

Právo, Rudolf Voleman

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jen málokdo se může pochlubit tím, že na vlastní oči již třikrát spatřil na karlovarském festivalu italského charismatického herce a zpěváka Franca Nera. Jedním z těch mála šťastlivců je provozní náměstek ředitelky Grandhotelu Pupp v Karlových Varech Richard Lhoták. A dvakrát mu dokonce podával omeletu.

Foto: Milan Malíček, Právo

Franco Nero po rozhovoru, který dal Festivalovému deníku.

Článek

„Poprvé jsem jej na vlastní oči viděl v roce 1982 na Mlýnské kolonádě, kde stál v hloučku dalších lidí,“ popisoval Lhoták své první setkání s představitelem hlavní role v  legendárním spaghetti westernu Django z roku 1966.

„Obdivoval jsem jej tehdy hlavně kvůli úžasné roli ve filmu Vůně cibule. Na tom filmu jsem byl v kině několikrát,“ pokračoval Lhoták.

„Tehdy jsem byl ještě klukem, který vůbec netušil, že bude někdy pracovat v Grandhotelu Pupp, kde se s ním opětovně za několik let potkám,“ dodal provozní náměstek karlovarského luxusního hotelu.

Franco Nero zavítal v 80. letech do Karlových Varů s filmem Sergeje Bondarčuka Rudé zvony – Mexiko v plamenech. Do víru karlovarského festivalového dění se vrátil o mnoho let později, v roce 2000 jako představitel filmu Nezvaný host, který natočil jeho syn Carlo Gabriele.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

K radosti vedoucího stravovacího provozu Richarda Lhotáka souhlasil Antonio Banderas se společnou fotografií.

„Tehdy jsem s ním nehovořil, ale od prvního okamžiku na mě působil velmi charismaticky. Je to prostě sympaťák s modrýma očima,“ konstatoval Lhoták, kterému se navíc na Franco Nerovi líbí, že nemění své zvyky.

„Podobně jako před čtrnácti lety, i tentokrát si na snídani pochutnával na vaječné omeletě. Servírovali jsme rovněž sladké pečivo a kousky čerstvého ovoce. Miluje černou kávu jako před lety,“ pochvaloval si Lhoták.

„Přitom nemá žádné manýry filmových hvězd. Je to muž v nejlepších letech, který se za více než tři desetiletí příliš nezměnil. Čas nelze zastavit, to je pravda, ovšem kouzlo a charisma s věkem nemizí, právě naopak,“ dodal Lhoták.

Reklama

Výběr článků

Načítám