Hlavní obsah

Čarodějka z Eastwicku, oscarová Susan Sarandonová je ve Varech

Novinky, lh, far, sad

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Další hollywoodská megastar Susan Sarandonová ve čtvrtek hodinu po poledni dorazila do Karlových Varů. Před Grandhotelem Pupp se přivítala s fanoušky, prezident festivalu Jiří Bartoška jí předal kytici.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Susan Sarandonová v obležení fanoušků a novinářů.

Článek

Uhrančivá pětašedesátiletá herečka je po Helen Mirrenové v pořadí druhou největší hvězdou letošního festivalu. Jakmile Sarandonová vystoupila před hotelem z vozu, strhla se mezi fotografy vřava o to, kdo ukořistí její momentku z nejbližší vzdálenosti.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Susan Sarandon a Jiří Bartoška ve Varech

Tomu přihlížely desítky lidí, některým fanouškům herečka věnovala autogram. Vše se odehrálo velmi rychle, Sarandovová nic neřekla, jen cosi špitla Bartoškovi do ucha. Poté zmizela v útrobách hotelu.

Proslulá filmová Čarodějka z Eastwicku dostane v sobotu v rámci slavnostního zakončení Křišťálový glóbus za mimořádný umělecký přínos světové kinematografii, ještě v pátek osobně uvede ve Velkém sále hotelu Thermal snímek Jeff, který žije s mámou.

Temperament a charisma

Temperamentní zrzka, která se intenzivně věnuje charitě a také se zapojuje do boje za podporu práv menšin, se objevila v několika nezapomenutelných filmech. Oscara za nejlepší ženský herecký výkon v hlavní roli jí vyneslo drama Mrtvý muž přichází Tima Robbinse. Ztvárnila v něm řádovou sestru Helen, která se snaží odsouzenému vrahovi ulehčit cestu na smrt.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Susan Sarandon a Jiří Bartoška ve Varech

V dalších čtyřech případech pak byla na prestižní americkou cenu nominovaná. Mimo jiné za roli obhájkyně v Nebezpečném klientovi režiséra Joela Schumachera nebo za excelentní výkon po boku Geeny Davisové v road movie Ridleyho Scotta Thelma a Louisa.

Diváckou proslulost jí zajistila už role v o něco starším filmu. V roce 1987 se vedle Jacka Nicholsona, Michelle Pfeifferové a Cher podílela na natočení snímku Čarodějky z Eastwicku.

Ze vztahu s režisérem Frankem Amurrim má dceru Evu, s hercem Timem Robbinsem pak dva syny.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám