Hlavní obsah

Zasmějte se na houbách s politikem, který trochu "odkloňuje"

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Špičkovou komedii Houbaření přivezl do Karlových Varů estonský režisér Toomas Hussar. Spojuje v ní gagy jako z grotesky s chytrým pohledem na složitou duši současného politika, vychytralého a zároveň dojemného kašpara v rukou PR poradců. Chce si nakrást a má plná ústa velkých slov.

Foto: kviff

Politik Aadu už ztrácí nervy.

Článek

Estonci a Češi mají k sobě daleko, pokud to měříme na kilometry. Estonská duše však nemusí být středoevropské tolik vzdálená, film Houbaření minimálně naznačuje, že mají rádi podobnou srandu jako my a chodí rádi na houby. Jako my.

Politik Aadu si chce léčit nervy v lese na houbách. Cestou se ale trochu poškorpí s manželkou, která chce vzít s sebou i rockera, jenž hrál na jejich stranické akci. Upjatý Aadu ho okamžitě odhalí jako „líného člověka, který nikam nesměřuje“, ale se skřípěním zubů souhlasí.

Žvanění i humor

Vzápětí se ale v lese se ženou ztratí a propadají zoufalství. Volají PR poradci, který ale neví, kde jsou, a do toho musí ještě řešit skandál s menší zlodějinou pana poslance - náhradami za služební cestu do Peru.

Rockera mezitím přepadne místní buran, který v něm okamžitě cítí „teplouše z televize“, a roztáčí se tak závratný kolotoč rvaček a hádek, který režisér promyšleně stupňuje.

Hussarův zlomyslný a černý humor má dost blízko k českému, takže o výbuchy smíchu nebyla ve Varech nouze. A kromě gagů pěkně vystihnul i zajímavý fakt, že v nouzi k sobě neznámí lidé mají tak trochu blíže. Jakmile se ale politik dostane zpět do města, opět si nafoukne ego a už jen žvaní a žvaní...

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám