Hlavní obsah

Karlovarský sen počesku: z brigádníka ministrem

Novinky, Lenka Hloušková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V den zahájení karlovarského festivalu dorazil do lázeňského města i třicetiletý ministr dopravy Pavel Dobeš. Zdánlivě obyčejná informace má zajímavé pozadí. Ještě před několika lety si právě zde přivydělával jako brigádník. Prodával vstupenky.

Foto: KVIFF

Pavel Dobeš - z brigádníka ministrem

Článek

Dobeš se v pátek vrátil takzvaně na místo činu přesně po devíti letech. „Pracoval jsem tehdy v roce 2003 na lístcích. Byla to má studentská brigáda,“ uvedl pro Právo. S jeho tváří se mohli setkávat konkrétně lidé, kteří patřili na festivalu do kategorie filmových profesionálů.

A co nynější ministr s výdělkem udělal? Se smíchem vše glosoval: „Propil jsem je!“ Hrdlem mu tehdy prý proteklo kdeco, včetně legendární karlovarské becherovky.

Páteční večer probíhal o dost mírněji. Ministr sice původně plánoval, že by mohl stihnout už slavnostní zahajovací ceremoniál i následný film, ale vše bylo na konec jinak.

Na festival se chce vrátit

"Mám moc práce, takže sotva stíhám pozdější večírek,“ postěžoval si jen pár desítek minut před zahájením 47. ročníku filmového festivalu.

Moc filmových zážitků na něj ovšem o víkendu nečeká. „Pospíchám za dcerou, ale do Varů se chci ještě vrátit. Určitě ve čtvrtek a pátek, třeba stihnu i sobotu,“ shrnul. Své favority mezi letošními snímky ještě nemá. „Rozhodnu se na místě podle momentální situace,“ řekl.

Vedení MFF KV k Dobešovu působení pro Festivalový deník - který na věc jako první upozornil - uvedlo, že je "na svého chlapce hrdé a těší se, že některý ze současných nápojářů/uvaděček/hlídačů to dotáhne až na prezidenta".

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám