Hlavní obsah

Vychází nový Salon: S Karlem Stibralem o proměnách našeho vnímání krajiny a drsná povídka Miroslava Pecha

Právo, SALON

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Co všechno najdete ve čtvrteční příloze deníku Právo Salon?

Foto: SALON, Právo

Salon z 19. listopadu 2020

Článek

● Rozhovor s Karlem Stibralem, který se zabývá proměnami estetického vnímání přírody; jak se historicky měnil náš vztah k horám a divočině a co s námi v budoucnu udělá pohled do krajin kolonizovaných planet?

● Povídka Miroslava Pecha o drogách, násilí a jedné „pauze u řeky“; text je součástí salonního cyklu Povídky na doma věnovaného Platformě pro sociální bydlení

● Rozhovor s Eleni Dimelisovou, odbornicí na předkolumbovské Maye; jak mohl vypadat kolaps mayské klasické civilizace a co o nás vypovídají příběhy, které si o něm vyprávíme?

Foto: Petr Horník, Právo

Jan Antonín Pitínský

● Sloupek Michala Šandy o sbírce poezie divadelního režiséra Jana Antonína Pitínského nazvané T.MA; může být báseň o zabíjení králíka básní milostnou?

● Krátké glosy Terezy Butkové o dvou nových podcastových sériích: Moje terapie z produkce Radia Wave a Táni Zabloudilové a Horror Vacui od literárního spolu Poustevna a Jonáše Zbořila

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám