Hlavní obsah

Vychází nový Salon: O sociálních sítích a spikleneckých teoriích nejen za korony

Právo, SALON

Co všechno najdete ve čtvrteční příloze deníku Právo Salon?

Foto: SALON, Právo

Salon z 22. října 2020

Článek

● Rozhovor s Janem Romportlem o fenoménu sociálních sítí; proč je byznys model firem jako Google, Facebook či YouTube toxický pro naši demokracii či aktuálně pro naše potýkání se s koronavirovou pandemií – a můžeme na druhou stranu na sociální sítě hodit všechno zlo světa?

● Esej politoložky Kateřiny Smejkalové o tom, proč tolik sílí vliv spikleneckých teorií, nejnověji ve spojitosti s koronavirem; z jakých důvodů jsme přestali věřit institucím a co lidem příslušnost ke konspirační komunitě dává?

Foto: Profimedia.cz

Londýnský protest proti vakcinaci obyvatel a vládním opatřením, která mají za cíl zabránit šíření koronaviru, září 2020.

● Rozhovor se spisovatelkou Markétou Pilátovou o jejím novém románu Senzibil a taky o různých podobách víry, slábnoucím světlu rozumu či dopadech koronaviru v Bolsonarově Brazílii

● Sloupek spisovatelky a kurátorky Kateřiny Tučkové o dvojím metru v umění; proč se ženy musejí v současném uměleckém prostředí snažit při srovnatelném talentu více než muži a co samy ženy dělají, aby tento stav zvrátily?

● Krátké glosy o dokumentárních filmech Věčný Jožo a Vlci na hranicích, jimiž zveme na jihlavský festival, který letos proběhne mimořádně online

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám