Hlavní obsah

Vychází nový Salon: O východním Německu po třiceti letech od znovusjednocení země

Právo, SALON

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Co všechno najdete ve čtvrteční příloze deníku Právo Salon?

Foto: SALON, Právo

Salon z 1. října 2020

Článek

● Rozhovor s německou politoložkou a právničkou Elisou Gutscheovou; co stojí za vzestupem pravicových populistů na východě země a proč východní Němci stále vydělávají výrazně méně než západní?

● Ukázka z nové knihy hudebních publicistů Miloše Hrocha a Karla Veselého Všechny kočky jsou šedé. Hudba úzkosti; jak se změnil pop za posledních padesát let a proč se do našeho světa vrátily strach, vyhoření nebo úzkost?

Foto: Zuzana Lazarová

Karel Veselý

● Polemika Štěpána Kučery s nekrologem Jiřího Menzela z pera Kamila Fily; v čem potřebovala Filova kritická sekyra nabrousit a idealizoval Menzel normalizaci, nebo spíše život jako takový?

● Recenze Ondřeje a Terezy Císařových na román Karin Lednické Šikmý kostel; jak se v něm setkává tradice s nástupem modernity a co postavám modernizace dává a co bere?

● Sloupek Štefana Švece o tom, že zvlášť v době pandemické potřebujeme spíše lidi, co nás spojují, než ty, co nás rozdělují

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám