Hlavní obsah

Retrospektivní výstava ukazuje plakáty a katalogy festivalu

Rudolf Voleman, Právo, Rudolf Voleman

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Součástí doprovodných akcí 56. ročníku Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech je rovněž výstava v karlovarské galerii umění nazvaná Play it again. Jedná se o retrospektivní výstavu, která nabízí návštěvníkům ukázky plakátů, katalogů a dalších tiskovin a předmětů spojených s MMF za posledních dvacet osm let.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Zahájení výstavy Play it again v Galerii umění v Karlových Varech.

Článek

„Kdo se dívá zpětně na karlovarské identity, může vidět střídání rukopisů a s nimi střídavé nahazování a zase shazování elegance i kličkování momentálně prosaditelných návrhů,“ uvádí katalog, který k výstavě vyšel.

 Čekání na příležitost

„Mít v rukou zakázku víc než čtvrt století, je výjimečná příležitost. To ale nepočítá se situací, kde se ani po letech nikdy přesně neví, co čeká za obzorem jednoho roku, a každý podzim se začíná, jako by žádný odkaz neexistoval,“ pokračuje katalog.

„Pestrost přístupů varských vizuálů ale dobře ilustruje procesy a profil studia, kde každoroční interní soutěž může vyhrát někdo jiný,“ charakterizuje členitost karlovarských designů katalog k výstavě.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Aleš Najbrt a Jiří Bartoška si před galerií popovídali, než se přistoupilo k vernisáži.

Právě tak dlouho totiž připravuje vizuální stránku karlovarského festivalu Studio Najbrt.

„Vzpomněl jsem si prohlídce výstavy hlavně na to, že jsme se s Alešem Najbrtem domlouvali několikrát již před mnoha lety na výstavě, ale většinou to nešlo, protože byl zaměstnán na festivalu nebo měl výstavu jinde,“ uvedl k výstavě ředitel Galerie umění v Karlových Varech Karel Samec.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Na vernisáži nechyběla prezidentka společnosti Phillip Morris, šéf Studia Najbrt Aleš Najbrt, karlovarský hejtman Petr Kulhánek a prezident festivalu Jiří Bartoška (zleva).

„Je to projekt, který jsme několikrát odložili – jestli to mohu odtajnit,“ dodal.

 Výstava do 28. srpna

„Mezitím ta spolupráce s festivalem přesáhla čtvrt století, takže výstava nabízí skutečně hodně prací. Určité propriety, které zde na výstavě jsou, tak evokují vzpomínky na ten ročník a u některých jsem již dávno zapomněl, jaký vlastně měly vizuál,“ konstatoval.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Na vernisáži nechyběla prezidentka společnosti Phillip Morris, šéf Studia Najbrt Aleš Najbrt, karlovarský hejtman Petr Kulhánek a prezident festivalu Jiří Bartoška (zleva).

„Já myslím, že jsem žádný ze zde představovaných dvaceti osmi ročníků nevynechal, to si pamatuji,“ uvedl karlovarský hejtman Petr Kulhánek (za STAN), který se angažuje v Karlových Varech ve Filmovém klubu.

Koncepci výstavy, která potrvá do neděle 28. srpna, připravilo Studio Najbrt. Karlovarská galerie umění je po dobu MFF otevřená od deseti dopoledne do sedmi večer, přičemž vstupné je šedesát korun, zlevněné poloviční.

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám